Zupa chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa chili

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzewamy oliwę. Cebulę drobno siekamy. Przesmażamy mięso z cebulą. Dodajemy pomidory z puszki. kostkę Knorr i 3 szklanki wody. Gotujemy, aż mięso zmięknie.

Krok 2

Dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy. Doprawiamy do smaku.

Krok 3

Dodajemy odsączoną czerwoną fasolę. Mieszamy.

Krok 4

Podajemy z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej