Zupa chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa chili

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzewamy oliwę. Cebulę drobno siekamy. Przesmażamy mięso z cebulą. Dodajemy pomidory z puszki. kostkę Knorr i 3 szklanki wody. Gotujemy, aż mięso zmięknie.

Krok 2

Dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy. Doprawiamy do smaku.

Krok 3

Dodajemy odsączoną czerwoną fasolę. Mieszamy.

Krok 4

Podajemy z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej