Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzewamy oliwę. Cebulę drobno siekamy. Przesmażamy mięso z cebulą. Dodajemy pomidory z puszki. kostkę Knorr i 3 szklanki wody. Gotujemy, aż mięso zmięknie.
Krok 2
Dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy. Doprawiamy do smaku.
Krok 3
Dodajemy odsączoną czerwoną fasolę. Mieszamy.
Krok 4
Podajemy z pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej