Ekspresowy Barszcz Ukraiński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ekspresowy Barszcz Ukraiński

Autor: Wiedźma Wisienka

ratingratingratingratingrating

1

heart
25 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

10 szklanek

100 mililitrów

150 mililitrów

4 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wielkiego gara wlałam olej, wrzuciłam na niego wszystkie mrożone warzywa i krótko przesmażyłam.

Krok 2

Podsmażone warzywa zalałam wodą, dorzuciłam kostki rosołowe, zwiększyłam ogień i gotowałam około 20 minut.

Krok 3

Do gara z warzywną zupą dolałam buraczany koncentrat (uwaga!!! Ja gotowałam ten barszcz naprawdę extra szybko i nie miałam czasu, żeby sterczeć nad garem), całość doprawiłam do smaku i zaciągnęłam śmietaną. (Śmietanę przed wlaniem do garnka lekko posoliłam i zmieszałam z odrobinką gorącej zupy i dopiero wtedy wlałam do garnka. Można, oczywiście, użyć chudszej śmietany, ale brutalna prawda jest taka, że im śmietana tłustsza, tym mniejsza szansa na jej zwarzenie).

Wiedźma Wisienka

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekspresowy Barszcz Ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekspresowy Barszcz Ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekspresowy Barszcz Ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekspresowy Barszcz Ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekspresowy Barszcz Ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekspresowy Barszcz Ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekspresowy Barszcz Ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekspresowy Barszcz Ukraiński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapuśniak góralski
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej