
Składniki
2 opakowania
1 opakowanie
1 opakowanie
10 szklanek
100 mililitrów
150 mililitrów
4 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do wielkiego gara wlałam olej, wrzuciłam na niego wszystkie mrożone warzywa i krótko przesmażyłam.
Krok 2
Podsmażone warzywa zalałam wodą, dorzuciłam kostki rosołowe, zwiększyłam ogień i gotowałam około 20 minut.
Krok 3
Do gara z warzywną zupą dolałam buraczany koncentrat (uwaga!!! Ja gotowałam ten barszcz naprawdę extra szybko i nie miałam czasu, żeby sterczeć nad garem), całość doprawiłam do smaku i zaciągnęłam śmietaną. (Śmietanę przed wlaniem do garnka lekko posoliłam i zmieszałam z odrobinką gorącej zupy i dopiero wtedy wlałam do garnka. Można, oczywiście, użyć chudszej śmietany, ale brutalna prawda jest taka, że im śmietana tłustsza, tym mniejsza szansa na jej zwarzenie).

Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion na wędzonym boczku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej