
Składniki
2 opakowania
1 opakowanie
1 opakowanie
10 szklanek
100 mililitrów
150 mililitrów
4 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do wielkiego gara wlałam olej, wrzuciłam na niego wszystkie mrożone warzywa i krótko przesmażyłam.
Krok 2
Podsmażone warzywa zalałam wodą, dorzuciłam kostki rosołowe, zwiększyłam ogień i gotowałam około 20 minut.
Krok 3
Do gara z warzywną zupą dolałam buraczany koncentrat (uwaga!!! Ja gotowałam ten barszcz naprawdę extra szybko i nie miałam czasu, żeby sterczeć nad garem), całość doprawiłam do smaku i zaciągnęłam śmietaną. (Śmietanę przed wlaniem do garnka lekko posoliłam i zmieszałam z odrobinką gorącej zupy i dopiero wtedy wlałam do garnka. Można, oczywiście, użyć chudszej śmietany, ale brutalna prawda jest taka, że im śmietana tłustsza, tym mniejsza szansa na jej zwarzenie).

Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion na wędzonym boczku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej