
Składniki
4 łyżki
2 łyżki
5 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Rozpuść miód na patelni, dolej bulion Knorr i zagotuj.
Krok 3
Dodaj wyciśnięty praską czosnek, imbir, sos sojowy i cherry.
Krok 4
Duś tak długo, aż odparujesz nadmiar wody, a sos trochę zgęstnieje i nabierze smaku.
Krok 1
zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej