Myśliwski sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Myśliwski sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

20 gramów

null

1 łyżka

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz wcześniej, po czym ugotuj je w tej samej wodzie. Osącz, pokrój w paski.

Krok 2

Pokrój w kostkę boczek, cebulkę drobno posiekaj.

Krok 3

Grzyby wymieszaj z cebulą i boczkiem, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 4

Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, pokrojonym drobno czosnkiem i ogórkami.

Krok 5

Podlej wywarem pozostałym po gotowaniu grzybów i duś na małym ogniu przez kilka minut.

Krok 6

Wymieszaj z musztardą i dopraw do smaku. Smalec zasmaż w osobnym naczyniu razem z mąką i zagęść sos.

Krok 7

Gotuj często mieszając, aż sos zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Myśliwski sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Myśliwski sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Myśliwski sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Myśliwski sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Myśliwski sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Myśliwski sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Myśliwski sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Myśliwski sos  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej