Myśliwski sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Myśliwski sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

20 gramów

null

1 łyżka

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz wcześniej, po czym ugotuj je w tej samej wodzie. Osącz, pokrój w paski.

Krok 2

Pokrój w kostkę boczek, cebulkę drobno posiekaj.

Krok 3

Grzyby wymieszaj z cebulą i boczkiem, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 4

Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, pokrojonym drobno czosnkiem i ogórkami.

Krok 5

Podlej wywarem pozostałym po gotowaniu grzybów i duś na małym ogniu przez kilka minut.

Krok 6

Wymieszaj z musztardą i dopraw do smaku. Smalec zasmaż w osobnym naczyniu razem z mąką i zagęść sos.

Krok 7

Gotuj często mieszając, aż sos zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Myśliwski sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Myśliwski sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Myśliwski sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Myśliwski sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Myśliwski sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Myśliwski sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Myśliwski sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Myśliwski sos  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z halloumi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej