Sos Nuoc Cham przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos Nuoc Cham

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

0.5 sztuki

2 sztuki

0.25 szklanki

4 sztuki

0.25 szklanki

3 sztuki

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek oraz papryczki bardzo drobno posiekaj, a z połowy limonki wyciśnij sok.

Krok 2

Do miski wsyp cukier i zalej go ciepłą wodą. Mieszaj, aż się rozpuści, po czym dodaj sos rybny, ocet i sok z limonki.

Krok 3

Wymieszaj i wrzuć czosnek oraz papryczki.

Krok 4

Dodaj przyprawy w mini kostkach Knorr.

Krok 5

Ponownie wymieszaj. Sos możesz trzymać w lodówce przez 7 dni. Nadaje się on do wszelkich potraw mięsnych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej