Sos Nuoc Cham przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos Nuoc Cham

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

0.25 szklanki

0.25 szklanki

0.25 szklanki

0.25 szklanki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek oraz papryczki bardzo drobno posiekaj, a z połowy limonki wyciśnij sok.

Krok 2

Do miski wsyp cukier i zalej go ciepłą wodą. Mieszaj, aż się rozpuści, po czym dodaj sos rybny, ocet i sok z limonki.

Krok 3

Wymieszaj i wrzuć czosnek oraz papryczki.

Krok 4

Dodaj przyprawy w mini kostkach Knorr.

Krok 5

Ponownie wymieszaj. Sos możesz trzymać w lodówce przez 7 dni. Nadaje się on do wszelkich potraw mięsnych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Grzanki z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej