Sos Nuoc Cham przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos Nuoc Cham

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

0.5 sztuki

2 sztuki

0.25 szklanki

4 sztuki

0.25 szklanki

3 sztuki

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek oraz papryczki bardzo drobno posiekaj, a z połowy limonki wyciśnij sok.

Krok 2

Do miski wsyp cukier i zalej go ciepłą wodą. Mieszaj, aż się rozpuści, po czym dodaj sos rybny, ocet i sok z limonki.

Krok 3

Wymieszaj i wrzuć czosnek oraz papryczki.

Krok 4

Dodaj przyprawy w mini kostkach Knorr.

Krok 5

Ponownie wymieszaj. Sos możesz trzymać w lodówce przez 7 dni. Nadaje się on do wszelkich potraw mięsnych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej