
Składniki
0.25 szklanki
0.5 sztuki
2 sztuki
0.25 szklanki
4 sztuki
0.25 szklanki
3 sztuki
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek oraz papryczki bardzo drobno posiekaj, a z połowy limonki wyciśnij sok.
Krok 2
Do miski wsyp cukier i zalej go ciepłą wodą. Mieszaj, aż się rozpuści, po czym dodaj sos rybny, ocet i sok z limonki.
Krok 3
Wymieszaj i wrzuć czosnek oraz papryczki.
Krok 4
Dodaj przyprawy w mini kostkach Knorr.
Krok 5
Ponownie wymieszaj. Sos możesz trzymać w lodówce przez 7 dni. Nadaje się on do wszelkich potraw mięsnych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej