Sos Nuoc Cham przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos Nuoc Cham

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

0.5 sztuki

2 sztuki

0.25 szklanki

4 sztuki

0.25 szklanki

3 sztuki

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek oraz papryczki bardzo drobno posiekaj, a z połowy limonki wyciśnij sok.

Krok 2

Do miski wsyp cukier i zalej go ciepłą wodą. Mieszaj, aż się rozpuści, po czym dodaj sos rybny, ocet i sok z limonki.

Krok 3

Wymieszaj i wrzuć czosnek oraz papryczki.

Krok 4

Dodaj przyprawy w mini kostkach Knorr.

Krok 5

Ponownie wymieszaj. Sos możesz trzymać w lodówce przez 7 dni. Nadaje się on do wszelkich potraw mięsnych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos Nuoc Cham - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej