
Składniki
0.25 szklanki
0.5 sztuki
2 sztuki
0.25 szklanki
4 sztuki
0.25 szklanki
3 sztuki
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek oraz papryczki bardzo drobno posiekaj, a z połowy limonki wyciśnij sok.
Krok 2
Do miski wsyp cukier i zalej go ciepłą wodą. Mieszaj, aż się rozpuści, po czym dodaj sos rybny, ocet i sok z limonki.
Krok 3
Wymieszaj i wrzuć czosnek oraz papryczki.
Krok 4
Dodaj przyprawy w mini kostkach Knorr.
Krok 5
Ponownie wymieszaj. Sos możesz trzymać w lodówce przez 7 dni. Nadaje się on do wszelkich potraw mięsnych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej