
Składniki
0.5 szklanki
0.6 szklanki
100 gramów
1 łyżeczka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Porzeczki opłucz, obierz, zalej wrzącą wodą, ugotuj i przetrzyj.
Krok 2
Mokę ziemniaczaną wymieszaj z małą ilością zimnej wody, a następnie wlej do gorącego przecieru. Wymieszaj trzepaczką i zagotuj.
Krok 3
Dodaj cukier i śmietankę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej