Sos porzeczkowy II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos porzeczkowy II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.6 szklanki

100 gramów

1 łyżeczka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porzeczki opłucz, obierz, zalej wrzącą wodą, ugotuj i przetrzyj.

Krok 2

Mokę ziemniaczaną wymieszaj z małą ilością zimnej wody, a następnie wlej do gorącego przecieru. Wymieszaj trzepaczką i zagotuj.

Krok 3

Dodaj cukier i śmietankę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos porzeczkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos porzeczkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos porzeczkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos porzeczkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos porzeczkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos porzeczkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos porzeczkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos porzeczkowy II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej