Sos porzeczkowy II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos porzeczkowy II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.6 szklanki

100 gramów

1 łyżeczka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porzeczki opłucz, obierz, zalej wrzącą wodą, ugotuj i przetrzyj.

Krok 2

Mokę ziemniaczaną wymieszaj z małą ilością zimnej wody, a następnie wlej do gorącego przecieru. Wymieszaj trzepaczką i zagotuj.

Krok 3

Dodaj cukier i śmietankę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos porzeczkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos porzeczkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos porzeczkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos porzeczkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos porzeczkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos porzeczkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos porzeczkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej