
Składniki
0.5 szklanki
0.6 szklanki
100 gramów
1 łyżeczka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Porzeczki opłucz, obierz, zalej wrzącą wodą, ugotuj i przetrzyj.
Krok 2
Mokę ziemniaczaną wymieszaj z małą ilością zimnej wody, a następnie wlej do gorącego przecieru. Wymieszaj trzepaczką i zagotuj.
Krok 3
Dodaj cukier i śmietankę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej