
Składniki
null szczypt
null szczypt
2 łyżki
2 sztuki
8 łyżek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj drobniutko i utrzyj razem z oliwą.
Krok 2
Dodaj ocet winny, dopraw do smaku.
Krok 3
Wymieszaj sos z miodem, im więcej łyżek dasz tym bardziej będzie słodki, kolor zależy od użytego gatunku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej