Miodowy sos na bazie winegret przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miodowy sos na bazie winegret

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

2 łyżki

2 sztuki

8 łyżek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj drobniutko i utrzyj razem z oliwą.

Krok 2

Dodaj ocet winny, dopraw do smaku.

Krok 3

Wymieszaj sos z miodem, im więcej łyżek dasz tym bardziej będzie słodki, kolor zależy od użytego gatunku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miodowy sos na bazie winegret - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miodowy sos na bazie winegret - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miodowy sos na bazie winegret - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miodowy sos na bazie winegret - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miodowy sos na bazie winegret - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miodowy sos na bazie winegret - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miodowy sos na bazie winegret - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miodowy sos na bazie winegret - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Lahmacun - pizza turecka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej