
Składniki
null szczypt
null szczypt
2 łyżki
2 sztuki
8 łyżek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj drobniutko i utrzyj razem z oliwą.
Krok 2
Dodaj ocet winny, dopraw do smaku.
Krok 3
Wymieszaj sos z miodem, im więcej łyżek dasz tym bardziej będzie słodki, kolor zależy od użytego gatunku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej