Miodowy sos na bazie winegret przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miodowy sos na bazie winegret

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

2 łyżki

2 sztuki

8 łyżek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj drobniutko i utrzyj razem z oliwą.

Krok 2

Dodaj ocet winny, dopraw do smaku.

Krok 3

Wymieszaj sos z miodem, im więcej łyżek dasz tym bardziej będzie słodki, kolor zależy od użytego gatunku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miodowy sos na bazie winegret - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miodowy sos na bazie winegret - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miodowy sos na bazie winegret - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miodowy sos na bazie winegret - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miodowy sos na bazie winegret - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miodowy sos na bazie winegret - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miodowy sos na bazie winegret - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miodowy sos na bazie winegret - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej