Winegret orientalny

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

33

13 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wlej do miski ocet ryżowy i sos sojowy. Przypraw oboma rodzajami pieprzu i pokruszoną kostką pietruszkową. Upraż orzechy na złoty kolor na suchej patelni i gorące wsyp do sosu. Powinny mocno zasyczeć i zapachnieć. Sos dobrze wymieszaj - jest gotowy do użycia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Winegret orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Winegret orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Winegret orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Winegret orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Winegret orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Winegret orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Winegret orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej