Nerki cielęce z winem marsala przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nerki cielęce z winem marsala

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

2 łyżki

2 sztuki

50 gramów

1 szklanka

1 łyżka

125 gramów

800 gramów

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść nerki z tłuszczu, a następnie przetnij wzdłuż na pół, oczyść z twardych części i namocz przez 10-15 minut.

Krok 2

Czosnek i cebulę pokrój w drobne kawałeczki i podsmaż na maśle.

Krok 3

Gdy cebula zrobi się przezroczysta, dodaj nerki obtoczone w mące z solą i pieprzem.

Krok 4

Pieczarki i bekon pokrój i dodaj do cebuli i czosnku.

Krok 5

Wymieszaj i dodaj wina. Gotuj kilka minut, następnie przykryj i gotuj jeszcze 25 minut. Dodaj koniak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nerki cielęce z winem marsala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nerki cielęce z winem marsala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nerki cielęce z winem marsala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nerki cielęce z winem marsala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nerki cielęce z winem marsala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nerki cielęce z winem marsala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nerki cielęce z winem marsala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nerki cielęce z winem marsala - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z bobem i jajkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej