
Składniki
2 sztuki
null
null
2 łyżki
2 sztuki
50 gramów
1 szklanka
1 łyżka
125 gramów
800 gramów
15 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść nerki z tłuszczu, a następnie przetnij wzdłuż na pół, oczyść z twardych części i namocz przez 10-15 minut.
Krok 2
Czosnek i cebulę pokrój w drobne kawałeczki i podsmaż na maśle.
Krok 3
Gdy cebula zrobi się przezroczysta, dodaj nerki obtoczone w mące z solą i pieprzem.
Krok 4
Pieczarki i bekon pokrój i dodaj do cebuli i czosnku.
Krok 5
Wymieszaj i dodaj wina. Gotuj kilka minut, następnie przykryj i gotuj jeszcze 25 minut. Dodaj koniak.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej