Nerki cielęce z winem marsala przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nerki cielęce z winem marsala

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

2 łyżki

2 sztuki

50 gramów

1 szklanka

1 łyżka

125 gramów

800 gramów

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść nerki z tłuszczu, a następnie przetnij wzdłuż na pół, oczyść z twardych części i namocz przez 10-15 minut.

Krok 2

Czosnek i cebulę pokrój w drobne kawałeczki i podsmaż na maśle.

Krok 3

Gdy cebula zrobi się przezroczysta, dodaj nerki obtoczone w mące z solą i pieprzem.

Krok 4

Pieczarki i bekon pokrój i dodaj do cebuli i czosnku.

Krok 5

Wymieszaj i dodaj wina. Gotuj kilka minut, następnie przykryj i gotuj jeszcze 25 minut. Dodaj koniak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nerki cielęce z winem marsala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nerki cielęce z winem marsala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nerki cielęce z winem marsala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nerki cielęce z winem marsala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nerki cielęce z winem marsala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nerki cielęce z winem marsala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nerki cielęce z winem marsala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nerki cielęce z winem marsala - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej