Nerki cielęce z winem marsala przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nerki cielęce z winem marsala

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

2 łyżki

2 sztuki

50 gramów

1 szklanka

1 łyżka

125 gramów

800 gramów

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść nerki z tłuszczu, a następnie przetnij wzdłuż na pół, oczyść z twardych części i namocz przez 10-15 minut.

Krok 2

Czosnek i cebulę pokrój w drobne kawałeczki i podsmaż na maśle.

Krok 3

Gdy cebula zrobi się przezroczysta, dodaj nerki obtoczone w mące z solą i pieprzem.

Krok 4

Pieczarki i bekon pokrój i dodaj do cebuli i czosnku.

Krok 5

Wymieszaj i dodaj wina. Gotuj kilka minut, następnie przykryj i gotuj jeszcze 25 minut. Dodaj koniak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nerki cielęce z winem marsala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nerki cielęce z winem marsala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nerki cielęce z winem marsala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nerki cielęce z winem marsala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nerki cielęce z winem marsala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nerki cielęce z winem marsala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nerki cielęce z winem marsala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nerki cielęce z winem marsala - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej