Krem pomidorowy z grzankami

zapiekanymi z mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

126 osób wydrukowało

Pobierz pdf

231 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

4 plastry

800 gramów

8 sztuk

1 sztuka

0 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek posiekaj i przesmaż w garnku na oliwie. Dodaj pomidory, 200 ml wody i zagotuj.

Krok 2

Zupę przypraw kostkami rosołowymi, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut. Po tym czasie zupę zmiksuj na krem.

Krok 3

Kromki pieczywa opiecz na złoty kolor w rozgrzanym piekarniku. Na 4 kromki nałóż ser i przykryj każdą z nich pozostałymi kromkami. Ponownie zapiecz w piekarniku, ale tylko chwilę aby ser rozpuścił się. Gotową zupę udekoruj listkami bazylii i podawaj z grzankami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby zaostrzyć nieco smak zupy, dodaj odrobinę posiekanej papryczki chilli. Jeśli lubisz kremowe zupy, dodaj 100 ml śmietany.

13

Opinie o przepisie

  • Kamil Włodyka

    Kamil Włodyka

    kwaśna że aż gębę wykrzywia :) ktoś kto te przepisy wymyśla próbuje je potem?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Stecki

    Janusz Stecki

    No to już pół kroku bliżej do smaku (rezygnacja z wzmacniaczy smaku: glutaminianu monosodowego, inozynianu disodowego, guanylanu disodowego), prawie gratulacje ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leszek Ciarkowski

    Leszek Ciarkowski

    Jadziu estetycznie jest zaserwowane Twoje danie, ale moje pasztety na bazie roślinnej przypominającej w swoim smaku pasztety mięsne i przebiją sztuczne potrawy. Stałem się specjalistą bez skromności pasztetów z kabaczków, z jajek, pieczarek, soi i z innych kombinacji roślinnej, a nawet moje dwa pieski też się zajadają tymi pasztetami.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Hirschberg

    Elżbieta Hirschberg

    Zarobki obzarciuchy pozeracze

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Stępień

    Wojciech Stępień

    Smacznego pyszne jedzenie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Boguslawa Spiewak

    Boguslawa Spiewak

    Pycha wszystko pomidorowe. Zrobie taki kremik

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Majcher

    Maria Majcher

    Ja dla podkręcenia smaku dodałabym podczas gotowania odrobinę papryczki chili

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Witek Ratajczak

    Witek Ratajczak

    Uwielbiam kremy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zdzisława Orlik

    Zdzisława Orlik

    Pomidory "zapuszkowane" są w pełni dojrzałości. Lepsze takie, niż te blade dostępne obecnie w sklepie. Zamiast kostki rosołowej można dodać masło klarowane i zioła.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Stecki

    Janusz Stecki

    Jak może być smaczna zupa z puszek i kostek rosołowych?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Manuela Krüger

    Manuela Krüger

    Tylko głodna sie zrobiłam :P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Przepiora

    Bozena Przepiora

    Zrobcie to wpadne pozdrawiam :*

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Izydorczyk

    Ewelina Izydorczyk

    Szybka w przygotowaniu i przepyszna!

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej