Krem pomidorowy z grzankami
zapiekanymi z mozzarellą
łatwe
245 osób zapisało

Składniki
800 gramów
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
8 sztuk
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz czosnek posiekaj i przesmaż w garnku na oliwie. Dodaj pomidory, 200 ml wody i zagotuj.
Krok 2
Zupę przypraw kostkami rosołowymi, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut. Po tym czasie zupę zmiksuj na krem.
Krok 3
Kromki pieczywa opiecz na złoty kolor w rozgrzanym piekarniku. Na 4 kromki nałóż ser i przykryj każdą z nich pozostałymi kromkami. Ponownie zapiecz w piekarniku, ale tylko chwilę aby ser rozpuścił się. Gotową zupę udekoruj listkami bazylii i podawaj z grzankami.

Dobra rada:
Aby zaostrzyć nieco smak zupy, dodaj odrobinę posiekanej papryczki chilli. Jeśli lubisz kremowe zupy, dodaj 100 ml śmietany.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej