Krem pomidorowy z grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem pomidorowy z grzankami

zapiekanymi z mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
351 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

128 osób wydrukowało

Pobierz pdf

244 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

8 sztuk

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek posiekaj i przesmaż w garnku na oliwie. Dodaj pomidory, 200 ml wody i zagotuj.

Krok 2

Zupę przypraw kostkami rosołowymi, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut. Po tym czasie zupę zmiksuj na krem.

Krok 3

Kromki pieczywa opiecz na złoty kolor w rozgrzanym piekarniku. Na 4 kromki nałóż ser i przykryj każdą z nich pozostałymi kromkami. Ponownie zapiecz w piekarniku, ale tylko chwilę aby ser rozpuścił się. Gotową zupę udekoruj listkami bazylii i podawaj z grzankami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby zaostrzyć nieco smak zupy, dodaj odrobinę posiekanej papryczki chilli. Jeśli lubisz kremowe zupy, dodaj 100 ml śmietany.

13

Opinie o przepisie

  • Kamil Włodyka

    Kamil Włodyka , 30.05.2016

    kwaśna że aż gębę wykrzywia :) ktoś kto te przepisy wymyśla próbuje je potem?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Stecki

    Janusz Stecki , 26.05.2016

    No to już pół kroku bliżej do smaku (rezygnacja z wzmacniaczy smaku: glutaminianu monosodowego, inozynianu disodowego, guanylanu disodowego), prawie gratulacje ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leszek Ciarkowski

    Leszek Ciarkowski , 25.05.2016

    Jadziu estetycznie jest zaserwowane Twoje danie, ale moje pasztety na bazie roślinnej przypominającej w swoim smaku pasztety mięsne i przebiją sztuczne potrawy. Stałem się specjalistą bez skromności pasztetów z kabaczków, z jajek, pieczarek, soi i z innych kombinacji roślinnej, a nawet moje dwa pieski też się zajadają tymi pasztetami.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Hirschberg

    Elżbieta Hirschberg , 25.05.2016

    Zarobki obzarciuchy pozeracze

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Stępień

    Wojciech Stępień , 25.05.2016

    Smacznego pyszne jedzenie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Boguslawa Spiewak

    Boguslawa Spiewak , 25.05.2016

    Pycha wszystko pomidorowe. Zrobie taki kremik

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Majcher

    Maria Majcher , 25.05.2016

    Ja dla podkręcenia smaku dodałabym podczas gotowania odrobinę papryczki chili

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Witek Ratajczak

    Witek Ratajczak , 25.05.2016

    Uwielbiam kremy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zdzisława Orlik

    Zdzisława Orlik , 25.05.2016

    Pomidory "zapuszkowane" są w pełni dojrzałości. Lepsze takie, niż te blade dostępne obecnie w sklepie. Zamiast kostki rosołowej można dodać masło klarowane i zioła.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Stecki

    Janusz Stecki , 25.05.2016

    Jak może być smaczna zupa z puszek i kostek rosołowych?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Manuela Krüger

    Manuela Krüger , 25.05.2016

    Tylko głodna sie zrobiłam :P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Przepiora

    Bozena Przepiora , 25.05.2016

    Zrobcie to wpadne pozdrawiam :*

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Izydorczyk

    Ewelina Izydorczyk , 07.02.2016

    Szybka w przygotowaniu i przepyszna!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem pomidorowy z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem pomidorowy z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem pomidorowy z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem pomidorowy z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem pomidorowy z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem pomidorowy z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem pomidorowy z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem pomidorowy z grzankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krem pomidorowy z grzankamiKrem pomidorowy z grzankami

Cebulę oraz czosnek posiekaj i przesmaż w garnku na oliwie. Dodaj pomidory, 200 ml wody i zagotuj.