Chleb niespodzianka z grillowanymi warzywami po nicejsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chleb niespodzianka z grillowanymi warzywami po nicejsku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

To genialny pomysł również na piknik. Napychasz bochenek wszystkim, co akurat jest pod

Krok 2

ręką, czekasz jakiś czas, aby wszystko się w nim uleżało (najlepiej w chłodzie), zawijasz

Krok 3

w pergamin i zabierasz na wycieczkę. Potem rozwijasz i kroisz jak tort. Mniam. A jakie

Krok 4

praktyczne...

Krok 5

Płasko zetnij wierzch chleba (ok. 3 cm od góry). Wydrąż miąższ, chlebową miseczkę

Krok 6

wysmaruj od środka tapenadą. Cukinię, paprykę i bakłażana posmaruj niedużą ilością

Krok 7

oliwy, oprósz przyprawą Delikat do mięs i innych potraw. Grilluj, aż warzywa będą miękkie.

Krok 8

Wymieszaj ocet winny z czosnkiem, pozostałą oliwą, kolendrą i bazylią. Przypraw solą

Krok 9

i pieprzem, dodaj do upieczonych warzyw, wymieszaj. Układaj przygotowane składniki

Krok 10

w chlebie w następującej kolejności: najpierw bakłażany, potem mozzarella, pesto, cukinia,

Krok 11

pomidory, pesto, żółta papryka. Odcięty wcześniej wierzch chleba posmaruj od spodu

Krok 12

tapenadą i przykryj nim bochenek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb niespodzianka z grillowanymi warzywami po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb niespodzianka z grillowanymi warzywami po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb niespodzianka z grillowanymi warzywami po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb niespodzianka z grillowanymi warzywami po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb niespodzianka z grillowanymi warzywami po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb niespodzianka z grillowanymi warzywami po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb niespodzianka z grillowanymi warzywami po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb niespodzianka z grillowanymi warzywami po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej