Chleb niespodzianka z grillowanymi warzywami po nicejsku
średnie
6 osób zapisało

Składniki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
To genialny pomysł również na piknik. Napychasz bochenek wszystkim, co akurat jest pod
Krok 2
ręką, czekasz jakiś czas, aby wszystko się w nim uleżało (najlepiej w chłodzie), zawijasz
Krok 3
w pergamin i zabierasz na wycieczkę. Potem rozwijasz i kroisz jak tort. Mniam. A jakie
Krok 4
praktyczne...
Krok 5
Płasko zetnij wierzch chleba (ok. 3 cm od góry). Wydrąż miąższ, chlebową miseczkę
Krok 6
wysmaruj od środka tapenadą. Cukinię, paprykę i bakłażana posmaruj niedużą ilością
Krok 7
oliwy, oprósz przyprawą Delikat do mięs i innych potraw. Grilluj, aż warzywa będą miękkie.
Krok 8
Wymieszaj ocet winny z czosnkiem, pozostałą oliwą, kolendrą i bazylią. Przypraw solą
Krok 9
i pieprzem, dodaj do upieczonych warzyw, wymieszaj. Układaj przygotowane składniki
Krok 10
w chlebie w następującej kolejności: najpierw bakłażany, potem mozzarella, pesto, cukinia,
Krok 11
pomidory, pesto, żółta papryka. Odcięty wcześniej wierzch chleba posmaruj od spodu
Krok 12
tapenadą i przykryj nim bochenek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























