Chleb niespodzianka z grillowanymi warzywami po nicejsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chleb niespodzianka z grillowanymi warzywami po nicejsku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

To genialny pomysł również na piknik. Napychasz bochenek wszystkim, co akurat jest pod

Krok 2

ręką, czekasz jakiś czas, aby wszystko się w nim uleżało (najlepiej w chłodzie), zawijasz

Krok 3

w pergamin i zabierasz na wycieczkę. Potem rozwijasz i kroisz jak tort. Mniam. A jakie

Krok 4

praktyczne...

Krok 5

Płasko zetnij wierzch chleba (ok. 3 cm od góry). Wydrąż miąższ, chlebową miseczkę

Krok 6

wysmaruj od środka tapenadą. Cukinię, paprykę i bakłażana posmaruj niedużą ilością

Krok 7

oliwy, oprósz przyprawą Delikat do mięs i innych potraw. Grilluj, aż warzywa będą miękkie.

Krok 8

Wymieszaj ocet winny z czosnkiem, pozostałą oliwą, kolendrą i bazylią. Przypraw solą

Krok 9

i pieprzem, dodaj do upieczonych warzyw, wymieszaj. Układaj przygotowane składniki

Krok 10

w chlebie w następującej kolejności: najpierw bakłażany, potem mozzarella, pesto, cukinia,

Krok 11

pomidory, pesto, żółta papryka. Odcięty wcześniej wierzch chleba posmaruj od spodu

Krok 12

tapenadą i przykryj nim bochenek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb niespodzianka z grillowanymi warzywami po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb niespodzianka z grillowanymi warzywami po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb niespodzianka z grillowanymi warzywami po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb niespodzianka z grillowanymi warzywami po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb niespodzianka z grillowanymi warzywami po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb niespodzianka z grillowanymi warzywami po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb niespodzianka z grillowanymi warzywami po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb niespodzianka z grillowanymi warzywami po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej