Tartaletki z krewetkami i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tartaletki z krewetkami i fetą

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

12 sztuk

100 gramów

1 opakowanie

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki,proszku do pieczenia, soli, jogurtu i jajka zagnieść elastyczne i jednolite ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i wsadzić do zamrażarki na 30 minut. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.

Krok 2

Sos pomidorowy Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Wrzucić posiekaną cebulkę i zeszklić. Następnie wrzucić krewetki, chwilę przesmażyć i wlać sos pomidorowy. Wymieszać, dodać oliwki i dusić na małym ogniu około 5 minut. Dodać przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr.

Krok 3

Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim tartaletki. Ciasto nakłuć widelcem i położyć na nim pergamin i obciążyć fasolą. Podpiec w piekarniku 20 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto, usunąć fasolę i pergamin. Na tartaletki nałożyć masę krewetkową, pokrojoną w kosteczke fetę i wsadzić do piekarnika jeszcze na około 20 minut. Smakują doskonale na ciepło jak i na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tartaletki z krewetkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tartaletki z krewetkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tartaletki z krewetkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tartaletki z krewetkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tartaletki z krewetkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tartaletki z krewetkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tartaletki z krewetkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tartaletki z krewetkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej