Składniki
1 sztuka
2 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
12 sztuk
100 gramów
1 opakowanie
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki,proszku do pieczenia, soli, jogurtu i jajka zagnieść elastyczne i jednolite ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i wsadzić do zamrażarki na 30 minut. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Krok 2
Sos pomidorowy Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Wrzucić posiekaną cebulkę i zeszklić. Następnie wrzucić krewetki, chwilę przesmażyć i wlać sos pomidorowy. Wymieszać, dodać oliwki i dusić na małym ogniu około 5 minut. Dodać przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr.
Krok 3
Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim tartaletki. Ciasto nakłuć widelcem i położyć na nim pergamin i obciążyć fasolą. Podpiec w piekarniku 20 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto, usunąć fasolę i pergamin. Na tartaletki nałożyć masę krewetkową, pokrojoną w kosteczke fetę i wsadzić do piekarnika jeszcze na około 20 minut. Smakują doskonale na ciepło jak i na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej