Tartaletki z krewetkami i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tartaletki z krewetkami i fetą

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 sztuka

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

250 gramów

12 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki,proszku do pieczenia, soli, jogurtu i jajka zagnieść elastyczne i jednolite ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i wsadzić do zamrażarki na 30 minut. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.

Krok 2

Sos pomidorowy Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Wrzucić posiekaną cebulkę i zeszklić. Następnie wrzucić krewetki, chwilę przesmażyć i wlać sos pomidorowy. Wymieszać, dodać oliwki i dusić na małym ogniu około 5 minut. Dodać przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr.

Krok 3

Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim tartaletki. Ciasto nakłuć widelcem i położyć na nim pergamin i obciążyć fasolą. Podpiec w piekarniku 20 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto, usunąć fasolę i pergamin. Na tartaletki nałożyć masę krewetkową, pokrojoną w kosteczke fetę i wsadzić do piekarnika jeszcze na około 20 minut. Smakują doskonale na ciepło jak i na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tartaletki z krewetkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tartaletki z krewetkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tartaletki z krewetkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tartaletki z krewetkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tartaletki z krewetkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tartaletki z krewetkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tartaletki z krewetkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rolada z kabaczkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej