Ragout z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ragout z indyka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

25 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

229 osób wydrukowało

Pobierz pdf

360 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

8 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

250 mililitrów

1 łyżka

1 garść

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w plastry, lekko je rozbij, następnie podsmaż na gorącym oleju.

Ragout z indyka - Krok 1

Krok 2

Pokrój pieczarki w plastry, ogórki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, paprykę pokrój w paski.

Ragout z indyka - Krok 2

Krok 3

Dodaj warzywa do mięsa i duś ok. 3 minuty.

Ragout z indyka - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj Fix Knorr, wymieszany ze śmietanką. Duś jeszcze 8 minut.

Ragout z indyka - Krok 4

Krok 5

Podawaj potrawę udekorowaną gałązką bazylii i posiekaną natką.

Ragout z indyka - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej