Ragout z indyka i warzyw - z pieczarkami: przepis | Przepisy.pl pixel

Ragout z indyka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

280 osób wydrukowało

Pobierz pdf

488 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

8 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

250 mililitrów

1 łyżka

1 garść

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w plastry, lekko je rozbij, następnie podsmaż na gorącym oleju.

Ragout z indyka - Krok 1

Krok 2

Pokrój pieczarki w plastry, ogórki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, paprykę pokrój w paski.

Ragout z indyka - Krok 2

Krok 3

Dodaj warzywa do mięsa i duś ok. 3 minuty.

Ragout z indyka - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj Fix Knorr, wymieszany ze śmietanką. Duś jeszcze 8 minut.

Ragout z indyka - Krok 4

Krok 5

Podawaj potrawę udekorowaną gałązką bazylii i posiekaną natką.

Ragout z indyka - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • Misiek

    Misiek , 23.09.2022

    Czym mogę zastąpić bazylię??

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kasza z grzybami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ragout z indykaRagout z indyka

Pokrój mięso w plastry, lekko je rozbij, następnie podsmaż na gorącym oleju.