Ragout z indyka i warzyw - z pieczarkami: przepis | Przepisy.pl pixel

Ragout z indyka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

278 osób wydrukowało

Pobierz pdf

487 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

8 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

250 mililitrów

1 łyżka

1 garść

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w plastry, lekko je rozbij, następnie podsmaż na gorącym oleju.

Ragout z indyka - Krok 1

Krok 2

Pokrój pieczarki w plastry, ogórki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, paprykę pokrój w paski.

Ragout z indyka - Krok 2

Krok 3

Dodaj warzywa do mięsa i duś ok. 3 minuty.

Ragout z indyka - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj Fix Knorr, wymieszany ze śmietanką. Duś jeszcze 8 minut.

Ragout z indyka - Krok 4

Krok 5

Podawaj potrawę udekorowaną gałązką bazylii i posiekaną natką.

Ragout z indyka - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • Misiek

    Misiek , 23.09.2022

    Czym mogę zastąpić bazylię??

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ragout z indykaRagout z indyka

Pokrój mięso w plastry, lekko je rozbij, następnie podsmaż na gorącym oleju.