
Składniki
300 gramów
1 sztuka
8 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
250 mililitrów
1 łyżka
1 garść
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w plastry, lekko je rozbij, następnie podsmaż na gorącym oleju.

Krok 2
Pokrój pieczarki w plastry, ogórki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, paprykę pokrój w paski.

Krok 3
Dodaj warzywa do mięsa i duś ok. 3 minuty.

Krok 4
Następnie dodaj Fix Knorr, wymieszany ze śmietanką. Duś jeszcze 8 minut.

Krok 5
Podawaj potrawę udekorowaną gałązką bazylii i posiekaną natką.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej