Ragout z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ragout z indyka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

273 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

483 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

8 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

250 mililitrów

1 łyżka

1 garść

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w plastry, lekko je rozbij, następnie podsmaż na gorącym oleju.

Ragout z indyka - Krok 1

Krok 2

Pokrój pieczarki w plastry, ogórki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, paprykę pokrój w paski.

Ragout z indyka - Krok 2

Krok 3

Dodaj warzywa do mięsa i duś ok. 3 minuty.

Ragout z indyka - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj Fix Knorr, wymieszany ze śmietanką. Duś jeszcze 8 minut.

Ragout z indyka - Krok 4

Krok 5

Podawaj potrawę udekorowaną gałązką bazylii i posiekaną natką.

Ragout z indyka - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • Misiek

    Misiek , 23.09.2022

    Czym mogę zastąpić bazylię??

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ragout z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ragout z indykaRagout z indyka

Pokrój mięso w plastry, lekko je rozbij, następnie podsmaż na gorącym oleju.