
Składniki
300 gramów
1 sztuka
8 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
250 mililitrów
1 łyżka
1 garść
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w plastry, lekko je rozbij, następnie podsmaż na gorącym oleju.

Krok 2
Pokrój pieczarki w plastry, ogórki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, paprykę pokrój w paski.

Krok 3
Dodaj warzywa do mięsa i duś ok. 3 minuty.

Krok 4
Następnie dodaj Fix Knorr, wymieszany ze śmietanką. Duś jeszcze 8 minut.

Krok 5
Podawaj potrawę udekorowaną gałązką bazylii i posiekaną natką.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej