
Składniki
300 gramów
1 sztuka
8 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
250 mililitrów
1 łyżka
1 garść
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w plastry, lekko je rozbij, następnie podsmaż na gorącym oleju.

Krok 2
Pokrój pieczarki w plastry, ogórki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, paprykę pokrój w paski.

Krok 3
Dodaj warzywa do mięsa i duś ok. 3 minuty.

Krok 4
Następnie dodaj Fix Knorr, wymieszany ze śmietanką. Duś jeszcze 8 minut.

Krok 5
Podawaj potrawę udekorowaną gałązką bazylii i posiekaną natką.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ragout z indyka
Pokrój mięso w plastry, lekko je rozbij, następnie podsmaż na gorącym oleju.