Ragout z indyka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

24 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

213 osób wydrukowało

Pobierz pdf

300 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

8 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

0

2 sztuki

250 mililitrów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w plastry, lekko je rozbij, następnie podsmaż na gorącym oleju.

Ragout z indyka - Krok 1

Krok 2

Pokrój pieczarki w plastry, ogórki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, paprykę pokrój w paski.

Ragout z indyka - Krok 2

Krok 3

Dodaj warzywa do mięsa i duś ok. 3 minuty.

Ragout z indyka - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj Fix Knorr, wymieszany ze śmietanką. Duś jeszcze 8 minut.

Ragout z indyka - Krok 4

Krok 5

Podawaj potrawę udekorowaną gałązką bazylii i posiekaną natką.

Ragout z indyka - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej