
Składniki
2 plastry
2 plastry
1 sztuka
2 plastry
1 plaster
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajko ugotować na twardo. Pszenną tortillę podgrzać.
Krok 2
W tortilli ułożyć sałatę, pomidora, ogórka, cebulę, jajko pokrojone w plastry.
Krok 3
Dodać majonez i przyprawy. Zwinąć tortillę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej