Śniadaniowy wrap z jajkiem i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śniadaniowy wrap z jajkiem i warzywami

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

6

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 plastry

2 plastry

1 sztuka

2 plastry

1 plaster

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko ugotować na twardo. Pszenną tortillę podgrzać.

Krok 2

W tortilli ułożyć sałatę, pomidora, ogórka, cebulę, jajko pokrojone w plastry.

Krok 3

Dodać majonez i przyprawy. Zwinąć tortillę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadaniowy wrap z jajkiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadaniowy wrap z jajkiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadaniowy wrap z jajkiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadaniowy wrap z jajkiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadaniowy wrap z jajkiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadaniowy wrap z jajkiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadaniowy wrap z jajkiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadaniowy wrap z jajkiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej