
Składniki
2 plastry
2 plastry
1 sztuka
2 plastry
1 plaster
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajko ugotować na twardo. Pszenną tortillę podgrzać.
Krok 2
W tortilli ułożyć sałatę, pomidora, ogórka, cebulę, jajko pokrojone w plastry.
Krok 3
Dodać majonez i przyprawy. Zwinąć tortillę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej