Camembert z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Camembert z ananasem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 opakowanie

2 opakowania

2 sztuki

null opakowań

4 sztuki

1 sztuka

null

null opakowań

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Serki pokrój w poprzek na połowę i obtocz w roztrzepanych jajku z mlekiem oraz panierce z opakowanie Fix Knorr

Krok 3

Ananasa pokrój w drobną kostkę, wymieszaj z ketchupem i sokiem ananasowym.

Krok 5

Gorące i chrupiące serki podawaj z sosem udekorowane połówkami winogron.

Krok 2

Smaż na gorącym oleju rumieniąc z obu stron.

Krok 4

Dodaj sos z opakowania Fix Knorr i ponownie dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Camembert z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Camembert z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Camembert z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Camembert z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Camembert z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Camembert z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Camembert z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Camembert z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Ryba z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej