Polędwiczki w metce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki w metce

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

0.5 pęczka

1 szczypta

50 dekagramów

2 kilogramy

60 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki oprósz solą i pieprzem. Tymianek posiekaj.

Krok 2

1/3 boczku pokrój w drobną kostkę, pozostały w cienkie plastry.

Krok 3

Metkę wymieszaj z tymiankiem, jakiem i boczkiem pokrojonym w kostkę.

Krok 4

Warstwę masy mięsnej ułóż w podłużnej formie, połóż polędwiczki jedna obok drugiej, pokryj pozostałą masą. Na wierzchu i po bokach ułóż plastry boczku.

Krok 5

Piecz przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Pokrój w plastry i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki w metce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki w metce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki w metce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki w metce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki w metce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki w metce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki w metce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki w metce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej