
Składniki
1 szczypta
2 sztuki
0.5 pęczka
1 szczypta
50 dekagramów
2 kilogramy
60 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczki oprósz solą i pieprzem. Tymianek posiekaj.
Krok 2
1/3 boczku pokrój w drobną kostkę, pozostały w cienkie plastry.
Krok 3
Metkę wymieszaj z tymiankiem, jakiem i boczkiem pokrojonym w kostkę.
Krok 4
Warstwę masy mięsnej ułóż w podłużnej formie, połóż polędwiczki jedna obok drugiej, pokryj pozostałą masą. Na wierzchu i po bokach ułóż plastry boczku.
Krok 5
Piecz przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Pokrój w plastry i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej