Schab z rusztu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z rusztu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 kilogram

500 mililitrów

10 ziaren

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

50 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść schab i ułóż mięso w brytfannie.

Krok 2

Cytrynę pokrój w plasterki, a czosnek na kawałeczki.

Krok 3

Zmieszaj z resztą składników i zalej tym mięso. Przykryj, po czym odstaw do lodówki i pozostaw na noc.

Krok 4

Przed pieczeniem wyjmij mięso z marynaty. Piecz około 20 minut.

Krok 5

Następnie pokrój je na grube plastry i polej marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bogracz węgierski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej