Schab z rusztu

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 kilogram

500 mililitrów

10 ziaren

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

50 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść schab i ułóż mięso w brytfannie.

Krok 2

Cytrynę pokrój w plasterki, a czosnek na kawałeczki.

Krok 3

Zmieszaj z resztą składników i zalej tym mięso. Przykryj, po czym odstaw do lodówki i pozostaw na noc.

Krok 4

Przed pieczeniem wyjmij mięso z marynaty. Piecz około 20 minut.

Krok 5

Następnie pokrój je na grube plastry i polej marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej