Schab z rusztu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z rusztu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 kilogram

500 mililitrów

10 ziaren

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

50 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść schab i ułóż mięso w brytfannie.

Krok 2

Cytrynę pokrój w plasterki, a czosnek na kawałeczki.

Krok 3

Zmieszaj z resztą składników i zalej tym mięso. Przykryj, po czym odstaw do lodówki i pozostaw na noc.

Krok 4

Przed pieczeniem wyjmij mięso z marynaty. Piecz około 20 minut.

Krok 5

Następnie pokrój je na grube plastry i polej marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej