
Składniki
1 sztuka
1 kilogram
500 mililitrów
10 ziaren
1 szczypta
1 sztuka
3 sztuki
50 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść schab i ułóż mięso w brytfannie.
Krok 2
Cytrynę pokrój w plasterki, a czosnek na kawałeczki.
Krok 3
Zmieszaj z resztą składników i zalej tym mięso. Przykryj, po czym odstaw do lodówki i pozostaw na noc.
Krok 4
Przed pieczeniem wyjmij mięso z marynaty. Piecz około 20 minut.
Krok 5
Następnie pokrój je na grube plastry i polej marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej