
Składniki
1 sztuka
1 kilogram
500 mililitrów
10 ziaren
1 szczypta
1 sztuka
3 sztuki
50 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść schab i ułóż mięso w brytfannie.
Krok 2
Cytrynę pokrój w plasterki, a czosnek na kawałeczki.
Krok 3
Zmieszaj z resztą składników i zalej tym mięso. Przykryj, po czym odstaw do lodówki i pozostaw na noc.
Krok 4
Przed pieczeniem wyjmij mięso z marynaty. Piecz około 20 minut.
Krok 5
Następnie pokrój je na grube plastry i polej marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej