Jajka faszerowane z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka faszerowane z łososiem

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

5

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

158 osób wydrukowało

Pobierz pdf

149 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 szczypty

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz. Każde przekrój na pół i wyjmij do miseczki żółtka.

Krok 2

Ogórka i łososia bardzo drobno posiekaj, następnie dodaj do żółtek.

Krok 3

Groszek możesz lekko rozgnieść i połącz z farszem. Składniki dokładnie wymieszaj z majonezem, musztardą, dopraw pieprzem, dodaj szczyptę przyprawy Delikat. Odstaw na pół godziny do lodówki.

Krok 4

Połówki jajek napełnij farszem, posyp czerwoną słodką papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka faszerowane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka faszerowane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka faszerowane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka faszerowane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka faszerowane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka faszerowane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka faszerowane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka faszerowane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Soczysty rolowany boczek
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jajka faszerowane z łososiemJajka faszerowane z łososiem

Jeśli lubisz jajka faszerowane, wypróbuj przepis na wersję z łososiem. Wędzona ryba o dymnym aromacie pasuje do jajek, a także pozostałych składników przekąski, czyli ogórków, zielonego groszku i koperku. Ugotuj jajka na twardo, przekrój na pół i delikatnie wyjmij z nich żółtka – będą bazą farszu. Wymieszaj je z łososiem, kawałkami ogórka kiszonego i groszkiem. Wszystkie dodatki pokrój dość drobno, a groszek rozgnieć, żeby nadzienie miało lepszą konsystencję. Następnie połącz całość przy pomocy kremowego majonezu oraz musztardy, pamiętając, że najlepsza będzie jedna z wyrazistych odmian, np. dijon albo sarepska. Dopraw nadzienie do smaku i odłóż na chwilę do lodówki, by stężało i łatwiej było je nakładać. Na koniec napełnij nim białka. Jajka faszerowane z łososiem to przekąska, którą możesz przygotować na święta, elegancką kolację lub spotkanie z przyjaciółmi. Podawaj je udekorowanie gałązkami świeżego koperku i posypane słodką papryką, razem z chlebem albo pszenną bułką. Życzymy smacznego.