Jajka faszerowane z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka faszerowane z łososiem

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

5

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

156 osób wydrukowało

Pobierz pdf

144 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 szczypty

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz. Każde przekrój na pół i wyjmij do miseczki żółtka.

Krok 2

Ogórka i łososia bardzo drobno posiekaj, następnie dodaj do żółtek.

Krok 3

Groszek możesz lekko rozgnieść i połącz z farszem. Składniki dokładnie wymieszaj z majonezem, musztardą, dopraw pieprzem, dodaj szczyptę przyprawy Delikat. Odstaw na pół godziny do lodówki.

Krok 4

Połówki jajek napełnij farszem, posyp czerwoną słodką papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka faszerowane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka faszerowane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka faszerowane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka faszerowane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka faszerowane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka faszerowane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka faszerowane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka faszerowane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jajka faszerowane z łososiemJajka faszerowane z łososiem

Jeśli lubisz jajka faszerowane, wypróbuj przepis na wersję z łososiem. Wędzona ryba o dymnym aromacie pasuje do jajek, a także pozostałych składników przekąski, czyli ogórków, zielonego groszku i koperku. Ugotuj jajka na twardo, przekrój na pół i delikatnie wyjmij z nich żółtka – będą bazą farszu. Wymieszaj je z łososiem, kawałkami ogórka kiszonego i groszkiem. Wszystkie dodatki pokrój dość drobno, a groszek rozgnieć, żeby nadzienie miało lepszą konsystencję. Następnie połącz całość przy pomocy kremowego majonezu oraz musztardy, pamiętając, że najlepsza będzie jedna z wyrazistych odmian, np. dijon albo sarepska. Dopraw nadzienie do smaku i odłóż na chwilę do lodówki, by stężało i łatwiej było je nakładać. Na koniec napełnij nim białka. Jajka faszerowane z łososiem to przekąska, którą możesz przygotować na święta, elegancką kolację lub spotkanie z przyjaciółmi. Podawaj je udekorowanie gałązkami świeżego koperku i posypane słodką papryką, razem z chlebem albo pszenną bułką. Życzymy smacznego.