Jajka faszerowane z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Jajka faszerowane z łososiem

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

5

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

130 osób wydrukowało

Pobierz pdf

103 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 szczypty

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz. Każde przekrój na pół i wyjmij do miseczki żółtka.

Krok 2

Ogórka i łososia bardzo drobno posiekaj, następnie dodaj do żółtek.

Krok 3

Groszek możesz lekko rozgnieść i połącz z farszem. Składniki dokładnie wymieszaj z majonezem, musztardą, dopraw pieprzem, dodaj szczyptę przyprawy Delikat. Odstaw na pół godziny do lodówki.

Krok 4

Połówki jajek napełnij farszem, posyp czerwoną słodką papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka faszerowane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka faszerowane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka faszerowane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka faszerowane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka faszerowane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka faszerowane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka faszerowane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jajka faszerowane z łososiemJajka faszerowane z łososiem

Jeśli lubisz jajka faszerowane, wypróbuj przepis na wersję z łososiem. Wędzona ryba o dymnym aromacie pasuje do jajek, a także pozostałych składników przekąski, czyli ogórków, zielonego groszku i koperku. Ugotuj jajka na twardo, przekrój na pół i delikatnie wyjmij z nich żółtka – będą bazą farszu. Wymieszaj je z łososiem, kawałkami ogórka kiszonego i groszkiem. Wszystkie dodatki pokrój dość drobno, a groszek rozgnieć, żeby nadzienie miało lepszą konsystencję. Następnie połącz całość przy pomocy kremowego majonezu oraz musztardy, pamiętając, że najlepsza będzie jedna z wyrazistych odmian, np. dijon albo sarepska. Dopraw nadzienie do smaku i odłóż na chwilę do lodówki, by stężało i łatwiej było je nakładać. Na koniec napełnij nim białka. Jajka faszerowane z łososiem to przekąska, którą możesz przygotować na święta, elegancką kolację lub spotkanie z przyjaciółmi. Podawaj je udekorowanie gałązkami świeżego koperku i posypane słodką papryką, razem z chlebem albo pszenną bułką. Życzymy smacznego.