
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
1 opakowanie
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
50 gramów
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Połączyć z mięsem mielonym. Dodać jajko, Fix Knorr Kotlety mielone oraz pietruszkę w mini kostkach Knorr. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 2
Z mięsa formować kotleciki i obtaczać je w panierce Fix Nuggetsy Knorr. Smażyć na złocisty kolor na oleju. Można też upiec w piekraniku.
Krok 3
Przygotuj sos meksykański mieszając saszetkę z sosem Fix Knorr z keczupem i jogurtem. Sos podawaj do kotletów.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej