Kotelty mielone w chrupiącej panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotelty mielone w chrupiącej panierce

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 opakowanie

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

50 gramów

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno posiekać. Połączyć z mięsem mielonym. Dodać jajko, Fix Knorr Kotlety mielone oraz pietruszkę w mini kostkach Knorr. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Krok 2

Z mięsa formować kotleciki i obtaczać je w panierce Fix Nuggetsy Knorr. Smażyć na złocisty kolor na oleju. Można też upiec w piekraniku.

Krok 3

Przygotuj sos meksykański mieszając saszetkę z sosem Fix Knorr z keczupem i jogurtem. Sos podawaj do kotletów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotelty mielone w chrupiącej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotelty mielone w chrupiącej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotelty mielone w chrupiącej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotelty mielone w chrupiącej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotelty mielone w chrupiącej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotelty mielone w chrupiącej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotelty mielone w chrupiącej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotelty mielone w chrupiącej panierce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej