Kotelty mielone w chrupiącej panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kotelty mielone w chrupiącej panierce

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

50 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno posiekać. Połączyć z mięsem mielonym. Dodać jajko, Fix Knorr Kotlety mielone oraz pietruszkę w mini kostkach Knorr. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Krok 2

Z mięsa formować kotleciki i obtaczać je w panierce Fix Nuggetsy Knorr. Smażyć na złocisty kolor na oleju. Można też upiec w piekraniku.

Krok 3

Przygotuj sos meksykański mieszając saszetkę z sosem Fix Knorr z keczupem i jogurtem. Sos podawaj do kotletów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotelty mielone w chrupiącej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotelty mielone w chrupiącej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotelty mielone w chrupiącej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotelty mielone w chrupiącej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotelty mielone w chrupiącej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotelty mielone w chrupiącej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotelty mielone w chrupiącej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej