Cukinia faszerowana kuskusem i warzywami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia faszerowana kuskusem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

1 opakowanie

null

1 szklanka

1 opakowanie

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuskus zalej wrzątkiem, odstaw na 10 minut.

Krok 2

Cukinie przekrój na połówki, wydrąż miąższ i posiekaj go. Pomidora i czosnek pokrój na drobne kawałki.

Krok 3

Na rozgrzaną oliwę wrzuć cukinię, pomidora i czosnek. Podsmaż chwilę, po czym dodaj kuskus i przypraw.

Krok 4

Gotową masą napełnij cukinie. Na wierzchu ułóż mozarellę pokrojoną w plastry. Włóż do formy, podlej szklanką wody i piecz przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Czosnek do sosu posiekaj, podsmaż na oliwie, wrzuć pomidory z puszki wraz z zalewą, przypraw i duś przez około 20 minut. Podawaj z cukiniami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej