Cukinia faszerowana kuskusem i warzywami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia faszerowana kuskusem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

1 opakowanie

null

1 szklanka

1 opakowanie

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuskus zalej wrzątkiem, odstaw na 10 minut.

Krok 2

Cukinie przekrój na połówki, wydrąż miąższ i posiekaj go. Pomidora i czosnek pokrój na drobne kawałki.

Krok 3

Na rozgrzaną oliwę wrzuć cukinię, pomidora i czosnek. Podsmaż chwilę, po czym dodaj kuskus i przypraw.

Krok 4

Gotową masą napełnij cukinie. Na wierzchu ułóż mozarellę pokrojoną w plastry. Włóż do formy, podlej szklanką wody i piecz przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Czosnek do sosu posiekaj, podsmaż na oliwie, wrzuć pomidory z puszki wraz z zalewą, przypraw i duś przez około 20 minut. Podawaj z cukiniami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej