
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
3 sztuki
1 opakowanie
null
1 szklanka
1 opakowanie
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kuskus zalej wrzątkiem, odstaw na 10 minut.
Krok 2
Cukinie przekrój na połówki, wydrąż miąższ i posiekaj go. Pomidora i czosnek pokrój na drobne kawałki.
Krok 3
Na rozgrzaną oliwę wrzuć cukinię, pomidora i czosnek. Podsmaż chwilę, po czym dodaj kuskus i przypraw.
Krok 4
Gotową masą napełnij cukinie. Na wierzchu ułóż mozarellę pokrojoną w plastry. Włóż do formy, podlej szklanką wody i piecz przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 5
Czosnek do sosu posiekaj, podsmaż na oliwie, wrzuć pomidory z puszki wraz z zalewą, przypraw i duś przez około 20 minut. Podawaj z cukiniami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej