Cukinia faszerowana kuskusem i warzywami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia faszerowana kuskusem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

1 opakowanie

null

1 szklanka

1 opakowanie

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuskus zalej wrzątkiem, odstaw na 10 minut.

Krok 2

Cukinie przekrój na połówki, wydrąż miąższ i posiekaj go. Pomidora i czosnek pokrój na drobne kawałki.

Krok 3

Na rozgrzaną oliwę wrzuć cukinię, pomidora i czosnek. Podsmaż chwilę, po czym dodaj kuskus i przypraw.

Krok 4

Gotową masą napełnij cukinie. Na wierzchu ułóż mozarellę pokrojoną w plastry. Włóż do formy, podlej szklanką wody i piecz przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Czosnek do sosu posiekaj, podsmaż na oliwie, wrzuć pomidory z puszki wraz z zalewą, przypraw i duś przez około 20 minut. Podawaj z cukiniami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Mini quiche z szpinakiem
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej