Cukinia faszerowana kuskusem i warzywami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia faszerowana kuskusem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

1 opakowanie

null

1 szklanka

1 opakowanie

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuskus zalej wrzątkiem, odstaw na 10 minut.

Krok 2

Cukinie przekrój na połówki, wydrąż miąższ i posiekaj go. Pomidora i czosnek pokrój na drobne kawałki.

Krok 3

Na rozgrzaną oliwę wrzuć cukinię, pomidora i czosnek. Podsmaż chwilę, po czym dodaj kuskus i przypraw.

Krok 4

Gotową masą napełnij cukinie. Na wierzchu ułóż mozarellę pokrojoną w plastry. Włóż do formy, podlej szklanką wody i piecz przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Czosnek do sosu posiekaj, podsmaż na oliwie, wrzuć pomidory z puszki wraz z zalewą, przypraw i duś przez około 20 minut. Podawaj z cukiniami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ziemniaczki z grilla
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej