
Składniki
1 szczypta
14 sztuk
2 sztuki
4 łyżki
1 szczypta
3 sztuki
100 gramów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i miksujemy blenderem wraz z łososiem i serkiem śmietankowym. Do pasty dodajemy posiekany szczypiorek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2
Pumpernikiel kroimy na mniejsze kromeczki, na nie wyciskamy pastę za pomocą rękawa i dekorujemy serem, pomidorkami oraz szczypiorkiem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej