
Składniki
1 szczypta
14 sztuk
2 sztuki
4 łyżki
1 szczypta
3 sztuki
100 gramów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i miksujemy blenderem wraz z łososiem i serkiem śmietankowym. Do pasty dodajemy posiekany szczypiorek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2
Pumpernikiel kroimy na mniejsze kromeczki, na nie wyciskamy pastę za pomocą rękawa i dekorujemy serem, pomidorkami oraz szczypiorkiem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcej