Andrzejkowe kanapeczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Andrzejkowe kanapeczki

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

14 sztuk

2 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

3 sztuki

100 gramów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i miksujemy blenderem wraz z łososiem i serkiem śmietankowym. Do pasty dodajemy posiekany szczypiorek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 2

Pumpernikiel kroimy na mniejsze kromeczki, na nie wyciskamy pastę za pomocą rękawa i dekorujemy serem, pomidorkami oraz szczypiorkiem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Andrzejkowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Andrzejkowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Andrzejkowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Andrzejkowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Andrzejkowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Andrzejkowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Andrzejkowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Andrzejkowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej