
Składniki
null
500 gramów
4 łyżki
250 gramów
10 sztuk
4 łyżki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser zetrzyj na tarce. Szynkę pokrój w kostkę.
Krok 2
Na patelni rozłóż tortillę i ułóż na niej warstwę sera i szynki.
Krok 3
Drugą tortillę nasmaruj salsą i połóż na szynce z serem. Piecz, aż ser się stopi. Polej śmietaną i ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej