Składniki
null
500 gramów
4 łyżki
250 gramów
10 sztuk
4 łyżki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser zetrzyj na tarce. Szynkę pokrój w kostkę.
Krok 2
Na patelni rozłóż tortillę i ułóż na niej warstwę sera i szynki.
Krok 3
Drugą tortillę nasmaruj salsą i połóż na szynce z serem. Piecz, aż ser się stopi. Polej śmietaną i ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej