Składniki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Miałem straszne trudności z przygotowaniem SAŁATKI Z SALAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI. Bez przerwy ktoś wyjadał mi salami. Wiem, że jest pyszne, ale w komplecie z aromatycznymi pomidorami i gorzkawą lollo rosso smakuje jeszcze lepiej. No bardzo proszę - trochę cierpliwości!
Krok 2
Składniki sosu wymieszaj w słoiku. Na półmisku ułóż liście sałaty, a potem kolejno: połowę ziemniaków, połowę cebuli, połowę suszonych pomidorów, połowę papryki i połowę salami. I jeszcze raz tak samo. Polej sosem, oprósz solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej