Sałatka z salami i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z salami i suszonymi pomidorami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miałem straszne trudności z przygotowaniem SAŁATKI Z SALAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI. Bez przerwy ktoś wyjadał mi salami. Wiem, że jest pyszne, ale w komplecie z aromatycznymi pomidorami i gorzkawą lollo rosso smakuje jeszcze lepiej. No bardzo proszę - trochę cierpliwości!

Krok 2

Składniki sosu wymieszaj w słoiku. Na półmisku ułóż liście sałaty, a potem kolejno: połowę ziemniaków, połowę cebuli, połowę suszonych pomidorów, połowę papryki i połowę salami. I jeszcze raz tak samo. Polej sosem, oprósz solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z salami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z salami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z salami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z salami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z salami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z salami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z salami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z salami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej