Sałatka z salami i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z salami i suszonymi pomidorami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miałem straszne trudności z przygotowaniem SAŁATKI Z SALAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI. Bez przerwy ktoś wyjadał mi salami. Wiem, że jest pyszne, ale w komplecie z aromatycznymi pomidorami i gorzkawą lollo rosso smakuje jeszcze lepiej. No bardzo proszę - trochę cierpliwości!

Krok 2

Składniki sosu wymieszaj w słoiku. Na półmisku ułóż liście sałaty, a potem kolejno: połowę ziemniaków, połowę cebuli, połowę suszonych pomidorów, połowę papryki i połowę salami. I jeszcze raz tak samo. Polej sosem, oprósz solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z salami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z salami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z salami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z salami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z salami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z salami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z salami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z salami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej