Sałatka z salami i suszonymi pomidorami
średnie
17 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Miałem straszne trudności z przygotowaniem SAŁATKI Z SALAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI. Bez przerwy ktoś wyjadał mi salami. Wiem, że jest pyszne, ale w komplecie z aromatycznymi pomidorami i gorzkawą lollo rosso smakuje jeszcze lepiej. No bardzo proszę - trochę cierpliwości!
Krok 2
Składniki sosu wymieszaj w słoiku. Na półmisku ułóż liście sałaty, a potem kolejno: połowę ziemniaków, połowę cebuli, połowę suszonych pomidorów, połowę papryki i połowę salami. I jeszcze raz tak samo. Polej sosem, oprósz solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej