Chiński makaron z ananasem i kurczakiem - przepis | Przepisy.pl pixel

Chiński z ananasem

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do potrawy wykorzystujemy makaron Nudle pieczony kurczak knorr ,makaron zalewamy woda i odstawiamy .

Krok 2

Paprykę ,ogórka zielonego myjemy i kroimy w kostkę . Ananasa odcedzamy kroimy w kostkę .

Krok 3

Rosołek w kostce kruszymy i mieszamy z oliwą .Pierś z kurczaka smarujemy pasta i grillujemy na patelni grillowej . Następnie kroimy w kawałki .

Krok 4

Makaron odcedzamy .Dodajemy warzywa ,ananasa i pokrojone mięso . Mieszamy .Dodajemy oliwę z oliwek i musztardę francuską .wszystko razem mieszamy

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiński z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiński z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiński z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiński z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiński z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiński z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiński z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiński z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej