Chiński makaron z ananasem i kurczakiem - przepis | Przepisy.pl pixel

Chiński z ananasem

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do potrawy wykorzystujemy makaron Nudle pieczony kurczak knorr ,makaron zalewamy woda i odstawiamy .

Krok 2

Paprykę ,ogórka zielonego myjemy i kroimy w kostkę . Ananasa odcedzamy kroimy w kostkę .

Krok 3

Rosołek w kostce kruszymy i mieszamy z oliwą .Pierś z kurczaka smarujemy pasta i grillujemy na patelni grillowej . Następnie kroimy w kawałki .

Krok 4

Makaron odcedzamy .Dodajemy warzywa ,ananasa i pokrojone mięso . Mieszamy .Dodajemy oliwę z oliwek i musztardę francuską .wszystko razem mieszamy

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiński z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiński z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiński z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiński z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiński z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiński z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiński z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiński z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej