Chiński makaron z ananasem i kurczakiem - przepis | Przepisy.pl pixel

Chiński z ananasem

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do potrawy wykorzystujemy makaron Nudle pieczony kurczak knorr ,makaron zalewamy woda i odstawiamy .

Krok 2

Paprykę ,ogórka zielonego myjemy i kroimy w kostkę . Ananasa odcedzamy kroimy w kostkę .

Krok 3

Rosołek w kostce kruszymy i mieszamy z oliwą .Pierś z kurczaka smarujemy pasta i grillujemy na patelni grillowej . Następnie kroimy w kawałki .

Krok 4

Makaron odcedzamy .Dodajemy warzywa ,ananasa i pokrojone mięso . Mieszamy .Dodajemy oliwę z oliwek i musztardę francuską .wszystko razem mieszamy

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiński z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiński z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiński z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiński z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiński z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiński z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiński z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiński z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej