Paprykowa sałatka z serem na gorąco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paprykowa sałatka z serem na gorąco

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

15 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę dymkę i czosnek drobno posiekać.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek, dodać paprykę i dusić 4 minuty od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Pod koniec smażenia oprósz ziołami, pieprzem oraz skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 4

Dodać pokruszony ser i oliwki. Poczekać aż ser zacznie się topić. Podawać na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Klasyczna lasagne
czas przygotowania
75 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej