Paprykowa sałatka z serem na gorąco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paprykowa sałatka z serem na gorąco

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

15 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę dymkę i czosnek drobno posiekać.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek, dodać paprykę i dusić 4 minuty od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Pod koniec smażenia oprósz ziołami, pieprzem oraz skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 4

Dodać pokruszony ser i oliwki. Poczekać aż ser zacznie się topić. Podawać na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Charczo
czas przygotowania
110 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej