Paprykowa sałatka z serem na gorąco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paprykowa sałatka z serem na gorąco

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

15 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę dymkę i czosnek drobno posiekać.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek, dodać paprykę i dusić 4 minuty od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Pod koniec smażenia oprósz ziołami, pieprzem oraz skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 4

Dodać pokruszony ser i oliwki. Poczekać aż ser zacznie się topić. Podawać na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka jogurtowo-krabowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej