Paprykowa sałatka z serem na gorąco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paprykowa sałatka z serem na gorąco

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

15 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę dymkę i czosnek drobno posiekać.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek, dodać paprykę i dusić 4 minuty od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Pod koniec smażenia oprósz ziołami, pieprzem oraz skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 4

Dodać pokruszony ser i oliwki. Poczekać aż ser zacznie się topić. Podawać na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paprykowa sałatka z serem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej