Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

sos:

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

farsz mięsny:

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

5 łyżek

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

400 gramów

1 łyżeczka

4 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i szczypior drobno posiekaj. Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszaj i schłódź w lodówce.

Krok 2

Mięso dopraw solą, pieprzem i paprykami, po czym wymieszaj wszystko z jajkiem.

Krok 3

Z paprykowej masy mięsnej formuj małe kuleczki. Smaż na rozgrzanej oliwie, potrząsając patelnią, by klopsiki usmażyły się równomiernie z każdej strony.

Krok 4

Placki tortilla przekrój na połowy, zwiń w rulon i umieść w szklankach.

Krok 5

Do środka włóż rukolę, paski papryki, pół-plasterki pomidora, awokado oraz kuleczki mięsne.

Krok 6

Wszystko ułóż dość ściśle, by składniki nie wypadły, gdy będziemy wyciągać tortille. Gotowe danie serwuj z sosem jogurtowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Nadziewane jabłka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej