Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą
średnie
2 osoby zapisały

Składniki
farsz mięsny:
3 łyżki
sos:
1 sztuka
1 łyżeczka
4 sztuki
1 łyżeczka
400 gramów
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
5 łyżek
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i szczypior drobno posiekaj. Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszaj i schłódź w lodówce.
Krok 2
Mięso dopraw solą, pieprzem i paprykami, po czym wymieszaj wszystko z jajkiem.
Krok 3
Z paprykowej masy mięsnej formuj małe kuleczki. Smaż na rozgrzanej oliwie, potrząsając patelnią, by klopsiki usmażyły się równomiernie z każdej strony.
Krok 4
Placki tortilla przekrój na połowy, zwiń w rulon i umieść w szklankach.
Krok 5
Do środka włóż rukolę, paski papryki, pół-plasterki pomidora, awokado oraz kuleczki mięsne.
Krok 6
Wszystko ułóż dość ściśle, by składniki nie wypadły, gdy będziemy wyciągać tortille. Gotowe danie serwuj z sosem jogurtowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej