Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

sos:

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

farsz mięsny:

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

400 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i szczypior drobno posiekaj. Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszaj i schłódź w lodówce.

Krok 2

Mięso dopraw solą, pieprzem i paprykami, po czym wymieszaj wszystko z jajkiem.

Krok 3

Z paprykowej masy mięsnej formuj małe kuleczki. Smaż na rozgrzanej oliwie, potrząsając patelnią, by klopsiki usmażyły się równomiernie z każdej strony.

Krok 4

Placki tortilla przekrój na połowy, zwiń w rulon i umieść w szklankach.

Krok 5

Do środka włóż rukolę, paski papryki, pół-plasterki pomidora, awokado oraz kuleczki mięsne.

Krok 6

Wszystko ułóż dość ściśle, by składniki nie wypadły, gdy będziemy wyciągać tortille. Gotowe danie serwuj z sosem jogurtowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zrazy zawijane
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej