Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

farsz mięsny:

3 łyżki

sos:

1 sztuka

1 łyżeczka

4 sztuki

1 łyżeczka

400 gramów

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i szczypior drobno posiekaj. Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszaj i schłódź w lodówce.

Krok 2

Mięso dopraw solą, pieprzem i paprykami, po czym wymieszaj wszystko z jajkiem.

Krok 3

Z paprykowej masy mięsnej formuj małe kuleczki. Smaż na rozgrzanej oliwie, potrząsając patelnią, by klopsiki usmażyły się równomiernie z każdej strony.

Krok 4

Placki tortilla przekrój na połowy, zwiń w rulon i umieść w szklankach.

Krok 5

Do środka włóż rukolę, paski papryki, pół-plasterki pomidora, awokado oraz kuleczki mięsne.

Krok 6

Wszystko ułóż dość ściśle, by składniki nie wypadły, gdy będziemy wyciągać tortille. Gotowe danie serwuj z sosem jogurtowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z kuleczkami mięsnymi i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Koktajlowe grzanki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej