Pomidorówka z lanymi kluskami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorówka z lanymi kluskami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.5 sztuki

4 ziarna

4 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

3 łyżki

3 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka włóż kość z mięsem, dodaj listki laurowe, ziele angielskie, zalej 1,5 litra wody. Zagotuj i zbierz szumowiny.

Krok 2

Marchew i pietruszkę pokrój w plastry, selera w kostkę, czosnek posiekaj i dorzuć wraz z kostkami Rosół z kury Knorr do zupy. Gotuj do czasu, gdy warzywa będą miękkie.

Krok 3

W garnku zagotuj osoloną wodę na kluski. Wymieszaj jajko z mąką, wodą i solą.

Krok 4

Ciasto wlewaj do wrzątku za pomocą łyżki. Gotuj 2-3 minuty od momentu wypłynięcia. Odcedź na sicie i przelej zimną wodą.

Krok 5

Do zupy dodaj koncentrat pomidorowy oraz parówki, gotuj kilka minut.

Krok 6

W połowie szklanki zimnej wody rozrób dokładnie mąkę, wymieszaj ze śmietaną i dodaj do zupy, wymieszaj.

Krok 7

Kluski wyłóż na talerze, zalej gorącą zupą z dodatkiem warzyw i parówek. Posyp natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorówka z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorówka z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorówka z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorówka z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorówka z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorówka z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorówka z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorówka z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej