Pomidorówka z lanymi kluskami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorówka z lanymi kluskami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.5 sztuki

4 ziarna

4 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

3 łyżki

3 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka włóż kość z mięsem, dodaj listki laurowe, ziele angielskie, zalej 1,5 litra wody. Zagotuj i zbierz szumowiny.

Krok 2

Marchew i pietruszkę pokrój w plastry, selera w kostkę, czosnek posiekaj i dorzuć wraz z kostkami Rosół z kury Knorr do zupy. Gotuj do czasu, gdy warzywa będą miękkie.

Krok 3

W garnku zagotuj osoloną wodę na kluski. Wymieszaj jajko z mąką, wodą i solą.

Krok 4

Ciasto wlewaj do wrzątku za pomocą łyżki. Gotuj 2-3 minuty od momentu wypłynięcia. Odcedź na sicie i przelej zimną wodą.

Krok 5

Do zupy dodaj koncentrat pomidorowy oraz parówki, gotuj kilka minut.

Krok 6

W połowie szklanki zimnej wody rozrób dokładnie mąkę, wymieszaj ze śmietaną i dodaj do zupy, wymieszaj.

Krok 7

Kluski wyłóż na talerze, zalej gorącą zupą z dodatkiem warzyw i parówek. Posyp natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorówka z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorówka z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorówka z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorówka z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorówka z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorówka z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorówka z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorówka z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej