
Składniki
0.5 szklanki
0.5 sztuki
4 ziarna
4 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
3 łyżki
3 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka włóż kość z mięsem, dodaj listki laurowe, ziele angielskie, zalej 1,5 litra wody. Zagotuj i zbierz szumowiny.
Krok 2
Marchew i pietruszkę pokrój w plastry, selera w kostkę, czosnek posiekaj i dorzuć wraz z kostkami Rosół z kury Knorr do zupy. Gotuj do czasu, gdy warzywa będą miękkie.
Krok 3
W garnku zagotuj osoloną wodę na kluski. Wymieszaj jajko z mąką, wodą i solą.
Krok 4
Ciasto wlewaj do wrzątku za pomocą łyżki. Gotuj 2-3 minuty od momentu wypłynięcia. Odcedź na sicie i przelej zimną wodą.
Krok 5
Do zupy dodaj koncentrat pomidorowy oraz parówki, gotuj kilka minut.
Krok 6
W połowie szklanki zimnej wody rozrób dokładnie mąkę, wymieszaj ze śmietaną i dodaj do zupy, wymieszaj.
Krok 7
Kluski wyłóż na talerze, zalej gorącą zupą z dodatkiem warzyw i parówek. Posyp natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej