
Składniki
500 gramów
30 gramów
1 szczypta
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso myjemy przyprawiamy solą pieprzem i odstawiamy do schłodzenia na 15-20 min. w tym czasie wstawiamy włoszczyznę ziele i liść laurowy do wrzątku ok 2l wody. w oddzielnym garnku gotujemy różyczki brokuła do czasu aż będą miękkie.
Krok 2
Mięso obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor po obu stronach. Odlewamy wywar z włoszczyzny i rozpuszczamy w nim kostki. Dodajemy ugotowaną marchewkę oraz brokuła. Całość blendujemy.
Krok 3
Do sosu dodajemy obrane i umyte pieczarki pokrojone w plasterki oraz mięso. Dusimy co jakiś czas mieszając na małym ogniu około 30 -40 min do miękkości mięsa.
Krok 4
Na końcu dodajemy śmietanę oraz serek topiony który nada kremowego smaku i wyglądu naszemu daniu. Po wyłożeniu na talerz miskę posypujemy pokrojoną pietruszką lub koperkiem:)

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej