
Składniki
500 gramów
30 gramów
1 szczypta
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso myjemy przyprawiamy solą pieprzem i odstawiamy do schłodzenia na 15-20 min. w tym czasie wstawiamy włoszczyznę ziele i liść laurowy do wrzątku ok 2l wody. w oddzielnym garnku gotujemy różyczki brokuła do czasu aż będą miękkie.
Krok 2
Mięso obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor po obu stronach. Odlewamy wywar z włoszczyzny i rozpuszczamy w nim kostki. Dodajemy ugotowaną marchewkę oraz brokuła. Całość blendujemy.
Krok 3
Do sosu dodajemy obrane i umyte pieczarki pokrojone w plasterki oraz mięso. Dusimy co jakiś czas mieszając na małym ogniu około 30 -40 min do miękkości mięsa.
Krok 4
Na końcu dodajemy śmietanę oraz serek topiony który nada kremowego smaku i wyglądu naszemu daniu. Po wyłożeniu na talerz miskę posypujemy pokrojoną pietruszką lub koperkiem:)

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej