
Składniki
500 gramów
30 gramów
1 szczypta
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso myjemy przyprawiamy solą pieprzem i odstawiamy do schłodzenia na 15-20 min. w tym czasie wstawiamy włoszczyznę ziele i liść laurowy do wrzątku ok 2l wody. w oddzielnym garnku gotujemy różyczki brokuła do czasu aż będą miękkie.
Krok 2
Mięso obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor po obu stronach. Odlewamy wywar z włoszczyzny i rozpuszczamy w nim kostki. Dodajemy ugotowaną marchewkę oraz brokuła. Całość blendujemy.
Krok 3
Do sosu dodajemy obrane i umyte pieczarki pokrojone w plasterki oraz mięso. Dusimy co jakiś czas mieszając na małym ogniu około 30 -40 min do miękkości mięsa.
Krok 4
Na końcu dodajemy śmietanę oraz serek topiony który nada kremowego smaku i wyglądu naszemu daniu. Po wyłożeniu na talerz miskę posypujemy pokrojoną pietruszką lub koperkiem:)

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej