Schab w sosie brokułowo pieczarkowym

Autor: kamil malenki

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

30 gramów

1 szczypta

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso myjemy przyprawiamy solą pieprzem i odstawiamy do schłodzenia na 15-20 min. w tym czasie wstawiamy włoszczyznę ziele i liść laurowy do wrzątku ok 2l wody. w oddzielnym garnku gotujemy różyczki brokuła do czasu aż będą miękkie.

Krok 2

Mięso obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor po obu stronach. Odlewamy wywar z włoszczyzny i rozpuszczamy w nim kostki. Dodajemy ugotowaną marchewkę oraz brokuła. Całość blendujemy.

Krok 3

Do sosu dodajemy obrane i umyte pieczarki pokrojone w plasterki oraz mięso. Dusimy co jakiś czas mieszając na małym ogniu około 30 -40 min do miękkości mięsa.

Krok 4

Na końcu dodajemy śmietanę oraz serek topiony który nada kremowego smaku i wyglądu naszemu daniu. Po wyłożeniu na talerz miskę posypujemy pokrojoną pietruszką lub koperkiem:)

kamil malenki

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab w sosie brokułowo  pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab w sosie brokułowo  pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab w sosie brokułowo  pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab w sosie brokułowo  pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab w sosie brokułowo  pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab w sosie brokułowo  pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab w sosie brokułowo  pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Schab po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej