Waniliowe placki z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Waniliowe placki z owocami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

250 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

30 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Fix Knorr według przepisu na opakowaniu, mieszając go z 250 ml zimnego mleka i cukrem z wanilią.

Krok 2

Brzoskwinie pokrój w plasterki i wymieszaj z ciastem.

Krok 3

Ciasto nakładaj na rozgrzany tłuszcz, formując małe placki. Smaż je na złoty kolor z obu stron.

Krok 4

Usmażone placki układaj na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Gotowe placki podawaj posypane cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Waniliowe placki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Waniliowe placki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Waniliowe placki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Waniliowe placki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Waniliowe placki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Waniliowe placki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Waniliowe placki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Waniliowe placki z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Andrzejkowe kanapeczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej