
Składniki
100 mililitrów
250 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
30 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj Fix Knorr według przepisu na opakowaniu, mieszając go z 250 ml zimnego mleka i cukrem z wanilią.
Krok 2
Brzoskwinie pokrój w plasterki i wymieszaj z ciastem.
Krok 3
Ciasto nakładaj na rozgrzany tłuszcz, formując małe placki. Smaż je na złoty kolor z obu stron.
Krok 4
Usmażone placki układaj na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Gotowe placki podawaj posypane cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do placków z jabłkami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej