Waniliowe placki z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Waniliowe placki z owocami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

250 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

30 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Fix Knorr według przepisu na opakowaniu, mieszając go z 250 ml zimnego mleka i cukrem z wanilią.

Krok 2

Brzoskwinie pokrój w plasterki i wymieszaj z ciastem.

Krok 3

Ciasto nakładaj na rozgrzany tłuszcz, formując małe placki. Smaż je na złoty kolor z obu stron.

Krok 4

Usmażone placki układaj na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Gotowe placki podawaj posypane cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Waniliowe placki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Waniliowe placki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Waniliowe placki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Waniliowe placki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Waniliowe placki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Waniliowe placki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Waniliowe placki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Waniliowe placki z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej