
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
100 gramów
3 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotwać kaszę gryczaną, można delikatnie rozgotować . Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce.
Krok 2
Mieszamy wszystkie składniki.
Krok 3
Na patelni rozgrzać olej i nakładać chochelką placki. Smażyć na rumiano.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej