Bliny z kaszy gryczanej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bliny z kaszy gryczanej

Autor: Kamil Koc

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

100 gramów

3 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotwać kaszę gryczaną, można delikatnie rozgotować . Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce.

Krok 2

Mieszamy wszystkie składniki.

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej i nakładać chochelką placki. Smażyć na rumiano.

Kamil Koc

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bliny z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bliny z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bliny z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bliny z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bliny z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bliny z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bliny z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bliny z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej