Bliny z kaszy gryczanej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bliny z kaszy gryczanej

Autor: Kamil Koc

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

100 gramów

3 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotwać kaszę gryczaną, można delikatnie rozgotować . Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce.

Krok 2

Mieszamy wszystkie składniki.

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej i nakładać chochelką placki. Smażyć na rumiano.

Kamil Koc

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bliny z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bliny z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bliny z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bliny z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bliny z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bliny z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bliny z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bliny z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej