Cynamonowe racuchy ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cynamonowe racuchy ze śliwkami

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

2

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżka

8 sztuk

50 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix mieszamy z cynamonem, a następnie dodajemy mleko i rum. Mieszamy.

Krok 2

Śliwki przekrawamy i wyjmujemy pestki. Zanurzamy w cieście.

Krok 3

Smażymy na rozgrzanym oleju i posypujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cynamonowe racuchy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cynamonowe racuchy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cynamonowe racuchy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cynamonowe racuchy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cynamonowe racuchy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cynamonowe racuchy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cynamonowe racuchy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cynamonowe racuchy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej