
Składniki
1 szklanka
1 łyżeczka
1 łyżka
8 sztuk
50 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix mieszamy z cynamonem, a następnie dodajemy mleko i rum. Mieszamy.
Krok 2
Śliwki przekrawamy i wyjmujemy pestki. Zanurzamy w cieście.
Krok 3
Smażymy na rozgrzanym oleju i posypujemy cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Do placków z jabłkami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej