Cynamonowe racuchy ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cynamonowe racuchy ze śliwkami

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

2

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżka

8 sztuk

50 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix mieszamy z cynamonem, a następnie dodajemy mleko i rum. Mieszamy.

Krok 2

Śliwki przekrawamy i wyjmujemy pestki. Zanurzamy w cieście.

Krok 3

Smażymy na rozgrzanym oleju i posypujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cynamonowe racuchy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cynamonowe racuchy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cynamonowe racuchy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cynamonowe racuchy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cynamonowe racuchy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cynamonowe racuchy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cynamonowe racuchy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cynamonowe racuchy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej