Cynamonowe racuchy ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cynamonowe racuchy ze śliwkami

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

2

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżka

8 sztuk

50 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix mieszamy z cynamonem, a następnie dodajemy mleko i rum. Mieszamy.

Krok 2

Śliwki przekrawamy i wyjmujemy pestki. Zanurzamy w cieście.

Krok 3

Smażymy na rozgrzanym oleju i posypujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cynamonowe racuchy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cynamonowe racuchy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cynamonowe racuchy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cynamonowe racuchy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cynamonowe racuchy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cynamonowe racuchy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cynamonowe racuchy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cynamonowe racuchy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej