Składniki
1 szklanka
1 łyżeczka
1 łyżka
8 sztuk
50 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix mieszamy z cynamonem, a następnie dodajemy mleko i rum. Mieszamy.
Krok 2
Śliwki przekrawamy i wyjmujemy pestki. Zanurzamy w cieście.
Krok 3
Smażymy na rozgrzanym oleju i posypujemy cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
2 osoby oglądają przepis: 
Racuchy ze śliwkami
30 min.
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej