Składniki
2 sztuki
2 łyżki
180 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj dokładnie jajka z ksylitolem. Następnie dodaj mąkę, płatki osiane i jogurt. Dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Obierz i pokrój słodkie jabłko w kosteczkę. Dodaj do ciasta, wsyp cynamon i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Smaż na średnim ogniu jako małe placuszki. Podawaj z granatem i syropem daktylowym.
Dobra rada:
Syrop klonowy można zamienić na syrop daktylowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej