Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

180 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj dokładnie jajka z ksylitolem. Następnie dodaj mąkę, płatki osiane i jogurt. Dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Obierz i pokrój słodkie jabłko w kosteczkę. Dodaj do ciasta, wsyp cynamon i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Smaż na średnim ogniu jako małe placuszki. Podawaj z granatem i syropem daktylowym.

DIETETYK DietaAli

Dobra rada:

Syrop klonowy można zamienić na syrop daktylowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej