Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem
łatwe
57 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
2 łyżki
180 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj dokładnie jajka z ksylitolem. Następnie dodaj mąkę, płatki osiane i jogurt. Dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Obierz i pokrój słodkie jabłko w kosteczkę. Dodaj do ciasta, wsyp cynamon i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Smaż na średnim ogniu jako małe placuszki. Podawaj z granatem i syropem daktylowym.

Dobra rada:
Syrop klonowy można zamienić na syrop daktylowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej