Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

180 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj dokładnie jajka z ksylitolem. Następnie dodaj mąkę, płatki osiane i jogurt. Dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Obierz i pokrój słodkie jabłko w kosteczkę. Dodaj do ciasta, wsyp cynamon i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Smaż na średnim ogniu jako małe placuszki. Podawaj z granatem i syropem daktylowym.

DIETETYK DietaAli

Dobra rada:

Syrop klonowy można zamienić na syrop daktylowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej