Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem
łatwe
56 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
2 łyżki
180 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj dokładnie jajka z ksylitolem. Następnie dodaj mąkę, płatki osiane i jogurt. Dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Obierz i pokrój słodkie jabłko w kosteczkę. Dodaj do ciasta, wsyp cynamon i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Smaż na średnim ogniu jako małe placuszki. Podawaj z granatem i syropem daktylowym.

Dobra rada:
Syrop klonowy można zamienić na syrop daktylowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej