Racuchy na oliwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy na oliwie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

60 mililitrów

400 gramów

2 łyżeczki

4 łyżki

6 sztuk

0.5 łyżeczki

80 gramów

350 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj z cukrem, proszkiem do pieczenia, sodą i solą.

Krok 2

Wlej jajko, maślankę i dwie łyżki oliwy. Całość wymieszaj na gładką masę, a następnie dodaj czekoladę.

Krok 3

Na średniej wielkości patelni rozgrzej pozostałe dwie łyżki oliwy.

Krok 4

Wlej 60 ml ciasta racuchowego na patelnię i smaż do czasu, gdy się zrumieni.

Krok 5

Odwróć racucha łopatką i zrumień z drugiej strony. Przełóż do nagrzanego piekarnika.

Krok 6

Powtarzaj te czynności z pozostałym ciastem, dolewając na patelnię oliwy. Przed podaniem polej racuchy miodem i udekoruj listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy na oliwie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczona biała kiełbasa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej