Racuchy na oliwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy na oliwie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

60 mililitrów

400 gramów

2 łyżeczki

4 łyżki

6 sztuk

0.5 łyżeczki

80 gramów

350 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj z cukrem, proszkiem do pieczenia, sodą i solą.

Krok 2

Wlej jajko, maślankę i dwie łyżki oliwy. Całość wymieszaj na gładką masę, a następnie dodaj czekoladę.

Krok 3

Na średniej wielkości patelni rozgrzej pozostałe dwie łyżki oliwy.

Krok 4

Wlej 60 ml ciasta racuchowego na patelnię i smaż do czasu, gdy się zrumieni.

Krok 5

Odwróć racucha łopatką i zrumień z drugiej strony. Przełóż do nagrzanego piekarnika.

Krok 6

Powtarzaj te czynności z pozostałym ciastem, dolewając na patelnię oliwy. Przed podaniem polej racuchy miodem i udekoruj listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy na oliwie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Rogaliki z dżemem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej