Racuchy na oliwie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Racuchy na oliwie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

60 mililitrów

400 gramów

2 łyżeczki

4 łyżki

6 sztuk

0.5 łyżeczki

80 gramów

350 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj z cukrem, proszkiem do pieczenia, sodą i solą.

Krok 2

Wlej jajko, maślankę i dwie łyżki oliwy. Całość wymieszaj na gładką masę, a następnie dodaj czekoladę.

Krok 3

Na średniej wielkości patelni rozgrzej pozostałe dwie łyżki oliwy.

Krok 4

Wlej 60 ml ciasta racuchowego na patelnię i smaż do czasu, gdy się zrumieni.

Krok 5

Odwróć racucha łopatką i zrumień z drugiej strony. Przełóż do nagrzanego piekarnika.

Krok 6

Powtarzaj te czynności z pozostałym ciastem, dolewając na patelnię oliwy. Przed podaniem polej racuchy miodem i udekoruj listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej