Składniki
4 sztuki
70 gramów
2 plastry
3 sztuki
75 mililitrów
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki chleba tostowego układamy na desce. Posypujemy tartym serem. Na dwóch tostach układamy dodatkowo plastry szynki.
Krok 2
Następnie odwracamy tosty z szynką i przykrywamy nimi tosty z serem.
Krok 3
Do miski wbijamy jajko. Roztrzepujemy je z mlekiem, płatkami czosnku z ziołami prowansalskimi oraz szczyptą soli.
Krok 4
W tak powstałej mieszance moczymy tosty.
Krok 5
Smażymy je na patelni z rozgrzanym masłem klarowanym ok. 2 min z każdej strony.
Krok 6
Na osobnej patelni smażymy 2 jajka sadzone.
Krok 7
Na usmażonych tostach kładziemy jajka sadzone.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Croque madame
Kroki chleba tostowego układamy na desce. Posypujemy tartym serem. Na dwóch tostach układamy dodatkowo plastry szynki.