Croque madame przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Croque madame

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
60 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

70 gramów

2 plastry

3 sztuki

75 mililitrów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki chleba tostowego układamy na desce. Posypujemy tartym serem. Na dwóch tostach układamy dodatkowo plastry szynki.

Croque madame - Krok 1

Krok 2

Następnie odwracamy tosty z szynką i przykrywamy nimi tosty z serem.

Croque madame - Krok 2

Krok 3

Do miski wbijamy jajko. Roztrzepujemy je z mlekiem, płatkami czosnku z ziołami prowansalskimi oraz szczyptą soli.

Croque madame - Krok 3

Krok 4

W tak powstałej mieszance moczymy tosty.

Croque madame - Krok 4

Krok 5

Smażymy je na patelni z rozgrzanym masłem klarowanym ok. 2 min z każdej strony.

Croque madame - Krok 5

Krok 6

Na osobnej patelni smażymy 2 jajka sadzone.

Croque madame - Krok 6

Krok 7

Na usmażonych tostach kładziemy jajka sadzone.

Croque madame - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Croque madame - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Croque madame - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Croque madame - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Croque madame - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Croque madame - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Croque madame - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Croque madame - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Croque madame - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Croque madameCroque madame

Kroki chleba tostowego układamy na desce. Posypujemy tartym serem. Na dwóch tostach układamy dodatkowo plastry szynki.