
Składniki
4 sztuki
70 gramów
2 plastry
3 sztuki
75 mililitrów
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki chleba tostowego układamy na desce. Posypujemy tartym serem. Na dwóch tostach układamy dodatkowo plastry szynki.

Krok 2
Następnie odwracamy tosty z szynką i przykrywamy nimi tosty z serem.

Krok 3
Do miski wbijamy jajko. Roztrzepujemy je z mlekiem, płatkami czosnku z ziołami prowansalskimi oraz szczyptą soli.

Krok 4
W tak powstałej mieszance moczymy tosty.

Krok 5
Smażymy je na patelni z rozgrzanym masłem klarowanym ok. 2 min z każdej strony.

Krok 6
Na osobnej patelni smażymy 2 jajka sadzone.

Krok 7
Na usmażonych tostach kładziemy jajka sadzone.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Croque madame
Kroki chleba tostowego układamy na desce. Posypujemy tartym serem. Na dwóch tostach układamy dodatkowo plastry szynki.