Croque madame przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Croque madame

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

57 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

70 gramów

2 plastry

3 sztuki

75 mililitrów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki chleba tostowego układamy na desce. Posypujemy tartym serem. Na dwóch tostach układamy dodatkowo plastry szynki.

Croque madame - Krok 1

Krok 2

Następnie odwracamy tosty z szynką i przykrywamy nimi tosty z serem.

Croque madame - Krok 2

Krok 3

Do miski wbijamy jajko. Roztrzepujemy je z mlekiem, płatkami czosnku z ziołami prowansalskimi oraz szczyptą soli.

Croque madame - Krok 3

Krok 4

W tak powstałej mieszance moczymy tosty.

Croque madame - Krok 4

Krok 5

Smażymy je na patelni z rozgrzanym masłem klarowanym ok. 2 min z każdej strony.

Croque madame - Krok 5

Krok 6

Na osobnej patelni smażymy 2 jajka sadzone.

Croque madame - Krok 6

Krok 7

Na usmażonych tostach kładziemy jajka sadzone.

Croque madame - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Croque madame - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Croque madame - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Croque madame - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Croque madame - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Croque madame - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Croque madame - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Croque madame - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Croque madame - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Croque madameCroque madame

Kroki chleba tostowego układamy na desce. Posypujemy tartym serem. Na dwóch tostach układamy dodatkowo plastry szynki.