Hiszpański omlet z mulami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpański omlet z mulami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

8 sztuk

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubij i dopraw do smaku. Wymieszaj razem z osączonymi z zalewy mulami.

Krok 2

Smaż na rozgrzanym maśle* z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

Hiszpański omlet przed podaniem udekoruj posiekaną natką pietruszki. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej