Hiszpański omlet z mulami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpański omlet z mulami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

8 sztuk

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubij i dopraw do smaku. Wymieszaj razem z osączonymi z zalewy mulami.

Krok 2

Smaż na rozgrzanym maśle* z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

Hiszpański omlet przed podaniem udekoruj posiekaną natką pietruszki. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej