Hiszpański omlet z mulami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpański omlet z mulami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

8 sztuk

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubij i dopraw do smaku. Wymieszaj razem z osączonymi z zalewy mulami.

Krok 2

Smaż na rozgrzanym maśle* z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

Hiszpański omlet przed podaniem udekoruj posiekaną natką pietruszki. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Żeberka duszone z cebulą
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej