Hiszpański omlet z mulami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpański omlet z mulami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

8 sztuk

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubij i dopraw do smaku. Wymieszaj razem z osączonymi z zalewy mulami.

Krok 2

Smaż na rozgrzanym maśle* z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

Hiszpański omlet przed podaniem udekoruj posiekaną natką pietruszki. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpański omlet z mulami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej