
Składniki
3 sztuki
0.5 szklanki
3 sztuki
null
2 sztuki
1 sztuka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj i ostudź.
Krok 2
Kalafior ugotuj, ostudź i posiekaj.
Krok 3
Papryki pokrój w krążki.
Krok 4
Marchew pokrój w kostkę.
Krok 5
Warzywa duś na dużym ogniu w małej ilości oleju z dodatkiem wody.
Krok 6
Gotuj tak długo, do czasu gdymarchew stanie się miękka. Następnie dodaj wodę i mąkę ziemniaczaną. Zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej