
Składniki
3 sztuki
0.5 szklanki
3 sztuki
null
2 sztuki
1 sztuka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj i ostudź.
Krok 2
Kalafior ugotuj, ostudź i posiekaj.
Krok 3
Papryki pokrój w krążki.
Krok 4
Marchew pokrój w kostkę.
Krok 5
Warzywa duś na dużym ogniu w małej ilości oleju z dodatkiem wody.
Krok 6
Gotuj tak długo, do czasu gdymarchew stanie się miękka. Następnie dodaj wodę i mąkę ziemniaczaną. Zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























