Duszone warzywa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone warzywa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 szklanki

3 sztuki

null

2 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj i ostudź.

Krok 2

Kalafior ugotuj, ostudź i posiekaj.

Krok 3

Papryki pokrój w krążki.

Krok 4

Marchew pokrój w kostkę.

Krok 5

Warzywa duś na dużym ogniu w małej ilości oleju z dodatkiem wody.

Krok 6

Gotuj tak długo, do czasu gdymarchew stanie się miękka. Następnie dodaj wodę i mąkę ziemniaczaną. Zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej