Duszone warzywa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone warzywa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 szklanki

3 sztuki

null

2 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj i ostudź.

Krok 2

Kalafior ugotuj, ostudź i posiekaj.

Krok 3

Papryki pokrój w krążki.

Krok 4

Marchew pokrój w kostkę.

Krok 5

Warzywa duś na dużym ogniu w małej ilości oleju z dodatkiem wody.

Krok 6

Gotuj tak długo, do czasu gdymarchew stanie się miękka. Następnie dodaj wodę i mąkę ziemniaczaną. Zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej