Duszone warzywa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

51

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 szklanki

3 sztuki

null

2 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj i ostudź.

Krok 2

Kalafior ugotuj, ostudź i posiekaj.

Krok 3

Papryki pokrój w krążki.

Krok 4

Marchew pokrój w kostkę.

Krok 5

Warzywa duś na dużym ogniu w małej ilości oleju z dodatkiem wody.

Krok 6

Gotuj tak długo, do czasu gdymarchew stanie się miękka. Następnie dodaj wodę i mąkę ziemniaczaną. Zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej