Pałki jogurtowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałki jogurtowe

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżeczki

1 sztuka

2 sztuki

2 szklanki

3 łyżki

150 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Palki włożyć do woreczka. Chilli i czosnek posiekać. Duży jogurt wymieszać z imbirem, chili, czosnek, wlać wszystko do palek, wymieszać, zamknąć worek, odstawić na noc do lodówki.

Krok 2

Rozgrzać olej na patelni. Palki odsączyć z marynaty , posypać przyprawa do kurczaka, włożyć na rozgrzany olej, obsmażyć. Gdy są ładnie zarumienione dodać posiekana cebule. Podlać odrobina wody, przykryć i dusic przez 10 minut. Następnie dodać liście szpinaku. Dusic razem kolejne 10 minut. Doprawić do smaku sola i pieprzem.

Krok 3

Mały jogurt wymieszać z posiekanym koperkiem i sosem czosnkowym Knorr. Palki z cebula i szpinakiem wyjąć na talerz, polać sosem jogurtowym.

bernika bernika

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej