
Składniki
8 sztuk
2 łyżeczki
1 sztuka
2 sztuki
2 szklanki
3 łyżki
150 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Palki włożyć do woreczka. Chilli i czosnek posiekać. Duży jogurt wymieszać z imbirem, chili, czosnek, wlać wszystko do palek, wymieszać, zamknąć worek, odstawić na noc do lodówki.
Krok 2
Rozgrzać olej na patelni. Palki odsączyć z marynaty , posypać przyprawa do kurczaka, włożyć na rozgrzany olej, obsmażyć. Gdy są ładnie zarumienione dodać posiekana cebule. Podlać odrobina wody, przykryć i dusic przez 10 minut. Następnie dodać liście szpinaku. Dusic razem kolejne 10 minut. Doprawić do smaku sola i pieprzem.
Krok 3
Mały jogurt wymieszać z posiekanym koperkiem i sosem czosnkowym Knorr. Palki z cebula i szpinakiem wyjąć na talerz, polać sosem jogurtowym.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej