
Składniki
400 gramów
400 gramów
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
500 mililitrów
0.5 pęczka
3 łyżki
200 gramów
60 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu podsmaż na oleju posiekaną cebulę i czosnek.

Krok 2
Pieczarki pokrój w cząstki, boczniaki w paski i dodaj do cebuli. Całość smaż, aż wszystko zrobi się rumiane.

Krok 3
Teraz wlej wodę i dodaj zawartość opakowania Knorr. Gotuj na małym ogniu około 10 minut. W tym czasie ugotuj gnocchi.

Krok 4
Pod koniec gotowania sosu dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Krok 5
Teraz połącz sos z gnocchi. Całość gotuj jeszcze 1-2 minuty. Podawaj z łyżką kwaśnej śmietany i startym oscypkiem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gnocchi w sosie grzybowym
Gnocchi to mączno-ziemniaczane danie rodem z Włoch. W smaku i w wyglądzie do złudzenia przypomina nasze polskie kopytka. Oznacza to, że ich zastosowanie może być podobne, a więc sprawdzić się muszą wszelkiego rodzaju sosy. Włosi przeważnie komponują je z kremowymi sosami na słono, co odróżnia gnocchi od rodzimych kluseczek, które bardzo często podawane są u nas z wszelkiego owocowymi polewami lub śmietaną i cukrem. Proponowany przez nas wariant zakłada polanie gotowych gnocchi ciepłym sosem grzybowym, przygotowanym z boczniaków i pieczarek.Zrobisz go błyskawicznie na bazie Sosu myśliwskiego Knorr, do którego dodasz uprzednio przyrumienione grzyby, cebulę i inne składniki. Włosi dodaliby na koniec ser parmezan, my polecamy góralski akcent czyli starty wędzony, oscypek. Tuż przed podaniem, obficie posyp danie drobno pokrojoną natką pietruszki lub innym zielonym dodatkiem.