Krem z rydzów przepis – Zobacz na przepisy.pl

Krem z rydzów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

200 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

600 mililitrów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rydze oczyść i pokrój w kostkę, cebulę i zioła posiekaj, ziemniaki pokrój w kostkę.

Krok 2

W garnku rozgrzej masło lub margarynę, dodaj cebulę, podsmaż na złocisty kolor.

Krok 3

Dodaj rozmaryn, szałwię i ziemniaki, podsmaż kilka minut i zalej wszystko wodą, dodając Kostki Knorr. Gotuj do zmięknięcia ziemniaków.

Krok 4

Na patelni przesmaż na maśle rydze i dodaj do zupy, gotuj kilka min i dodaj rozprowadzoną śmietanę zupą.

Krok 5

Zupę zmiksuj blenderem i przetrzyj przez sito. Podawaj posypaną koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z rydzów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z rydzów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z rydzów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z rydzów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z rydzów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z rydzów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z rydzów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krem z rydzów Krem z rydzów

Rydze są jednymi z najbardziej cenionych w kulinarnym świecie grzybów. Zachwala się ich wyborny smak, rudawy kolor, a także niepowtarzalny, niemal owocowy zapach. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak przyrządzić z nich wspaniałe danie, wypróbuj ten przepis na krem z rydzów. Zacznij od oczyszczenia grzybów i przycięcia ich trzonków. Podczas smażenia odłóż kilka plasterków rydzów, które z powodzeniem wykorzystasz do dekoracji gotowego dania. Do tej potrawy potrzebować będziesz pokrojonej w kostkę cebuli oraz kilku ziemniaków, które nadadzą zupie odpowiednio gęstą konsystencję. Zaopatrz się także w gałązkę świeżej szałwii oraz rozmarynu – te zioła o balsamicznym, sosnowym zapachu podkreślą smak rydzów. Ważnym składnikiem jest też słodka śmietana kremówka, która nadaje zupie delikatny, mleczny posmak. Po ugotowaniu zmiksuj zupę blenderem na gładki, aksamitny krem lub przetrzyj ją przez sito. Podawaj ją na gorąco, posypaną drobno posiekanym, świeżym koperkiem. Dobrym dodatkiem do kremu będą grzanki przygotowane z bagietki.