Smażone krewetki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone krewetki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

null

3 łyżki

1 sztuka

null

250 gramów

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeże krewetki gotuj w osolonej wodzie przez 5 minut, po czym wyciągnij, obierz i usuń żyłkę oraz osusz.

Krok 2

Do jajka dodaj soję, pieprz oraz sól i wszystko wymieszaj. Krewetki obtocz w mące, następnie w jajku z soją oraz w bułce tartej.

Krok 3

Rozgrzej olej, wrzucaj krewetki i smaż przez ok. 5 minut, aby zyskały złoty kolor. Krewetki wyciągnij, odsącz i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone krewetki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej