
Składniki
500 mililitrów
null
3 łyżki
1 sztuka
null
250 gramów
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Świeże krewetki gotuj w osolonej wodzie przez 5 minut, po czym wyciągnij, obierz i usuń żyłkę oraz osusz.
Krok 2
Do jajka dodaj soję, pieprz oraz sól i wszystko wymieszaj. Krewetki obtocz w mące, następnie w jajku z soją oraz w bułce tartej.
Krok 3
Rozgrzej olej, wrzucaj krewetki i smaż przez ok. 5 minut, aby zyskały złoty kolor. Krewetki wyciągnij, odsącz i podawaj.
Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej