
Składniki
500 mililitrów
null
3 łyżki
1 sztuka
null
250 gramów
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Świeże krewetki gotuj w osolonej wodzie przez 5 minut, po czym wyciągnij, obierz i usuń żyłkę oraz osusz.
Krok 2
Do jajka dodaj soję, pieprz oraz sól i wszystko wymieszaj. Krewetki obtocz w mące, następnie w jajku z soją oraz w bułce tartej.
Krok 3
Rozgrzej olej, wrzucaj krewetki i smaż przez ok. 5 minut, aby zyskały złoty kolor. Krewetki wyciągnij, odsącz i podawaj.

Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej