Gotowane ziemniaki w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gotowane ziemniaki w sosie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

2 sztuki

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz ziemniaki i ugotuj w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Lekko schłodzone ziemniaki pokrój w kostkę.

Krok 3

Jogurt dopraw pieprzem i skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr. Ziemniaki polej sosem i nie mieszaj. Całość podawaj na dużym półmisku. Rada: Ziemniaki możesz także ogrzać w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gotowane ziemniaki w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gotowane ziemniaki w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gotowane ziemniaki w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gotowane ziemniaki w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gotowane ziemniaki w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gotowane ziemniaki w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gotowane ziemniaki w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gotowane ziemniaki w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa dyniowa
czas przygotowania
75 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej