
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżeczki
1 szklanka
2 łyżki
2 sztuki
null
1 sztuka
null
400 gramów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Do mięsa dodaj wyciśniętą bułkę, czosnek i natkę. Dopraw Delikatem Knorr i dokładnie wyrób.
Krok 4
Obtocz je w mące i obsmaż na rumiano.
Krok 6
Gdy kapusta nieco zmięknie, ułóż na niej zrumienione mięso i razem dogotuj. Podawaj z ziemniakami.
Krok 1
Baraninę zmiel w maszynce. Bułkę namocz w mleku. Czosnek, cebulę i natkę posiekaj.
Krok 3
Uformuj 8 małych zrazików.
Krok 5
Kapustę pokrój w grubą kostkę, podlej małą ilością wody, dodaj pokrojoną cebulę. Dopraw Delikatem Knorr, podgotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej