Baranina z kapustą włoską. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Baranina z kapustą włoską.

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżeczki

0.5 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

2 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Do mięsa dodaj wyciśniętą bułkę, czosnek i natkę. Dopraw Delikatem Knorr i dokładnie wyrób.

Krok 4

Obtocz je w mące i obsmaż na rumiano.

Krok 6

Gdy kapusta nieco zmięknie, ułóż na niej zrumienione mięso i razem dogotuj. Podawaj z ziemniakami.

Krok 1

Baraninę zmiel w maszynce. Bułkę namocz w mleku. Czosnek, cebulę i natkę posiekaj.

Krok 3

Uformuj 8 małych zrazików.

Krok 5

Kapustę pokrój w grubą kostkę, podlej małą ilością wody, dodaj pokrojoną cebulę. Dopraw Delikatem Knorr, podgotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej