
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżeczki
1 szklanka
2 łyżki
2 sztuki
null
1 sztuka
null
400 gramów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Do mięsa dodaj wyciśniętą bułkę, czosnek i natkę. Dopraw Delikatem Knorr i dokładnie wyrób.
Krok 4
Obtocz je w mące i obsmaż na rumiano.
Krok 6
Gdy kapusta nieco zmięknie, ułóż na niej zrumienione mięso i razem dogotuj. Podawaj z ziemniakami.
Krok 1
Baraninę zmiel w maszynce. Bułkę namocz w mleku. Czosnek, cebulę i natkę posiekaj.
Krok 3
Uformuj 8 małych zrazików.
Krok 5
Kapustę pokrój w grubą kostkę, podlej małą ilością wody, dodaj pokrojoną cebulę. Dopraw Delikatem Knorr, podgotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej