Baranina z kapustą włoską. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Baranina z kapustą włoską.

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 szklanka

2 łyżki

2 sztuki

null

1 sztuka

null

400 gramów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Do mięsa dodaj wyciśniętą bułkę, czosnek i natkę. Dopraw Delikatem Knorr i dokładnie wyrób.

Krok 4

Obtocz je w mące i obsmaż na rumiano.

Krok 6

Gdy kapusta nieco zmięknie, ułóż na niej zrumienione mięso i razem dogotuj. Podawaj z ziemniakami.

Krok 1

Baraninę zmiel w maszynce. Bułkę namocz w mleku. Czosnek, cebulę i natkę posiekaj.

Krok 3

Uformuj 8 małych zrazików.

Krok 5

Kapustę pokrój w grubą kostkę, podlej małą ilością wody, dodaj pokrojoną cebulę. Dopraw Delikatem Knorr, podgotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej