Baranina z kapustą włoską. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Baranina z kapustą włoską.

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżeczki

0.5 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

2 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Do mięsa dodaj wyciśniętą bułkę, czosnek i natkę. Dopraw Delikatem Knorr i dokładnie wyrób.

Krok 4

Obtocz je w mące i obsmaż na rumiano.

Krok 6

Gdy kapusta nieco zmięknie, ułóż na niej zrumienione mięso i razem dogotuj. Podawaj z ziemniakami.

Krok 1

Baraninę zmiel w maszynce. Bułkę namocz w mleku. Czosnek, cebulę i natkę posiekaj.

Krok 3

Uformuj 8 małych zrazików.

Krok 5

Kapustę pokrój w grubą kostkę, podlej małą ilością wody, dodaj pokrojoną cebulę. Dopraw Delikatem Knorr, podgotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej