Baranina z kapustą włoską. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Baranina z kapustą włoską.

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 szklanka

2 łyżki

2 sztuki

null

1 sztuka

null

400 gramów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Do mięsa dodaj wyciśniętą bułkę, czosnek i natkę. Dopraw Delikatem Knorr i dokładnie wyrób.

Krok 4

Obtocz je w mące i obsmaż na rumiano.

Krok 6

Gdy kapusta nieco zmięknie, ułóż na niej zrumienione mięso i razem dogotuj. Podawaj z ziemniakami.

Krok 1

Baraninę zmiel w maszynce. Bułkę namocz w mleku. Czosnek, cebulę i natkę posiekaj.

Krok 3

Uformuj 8 małych zrazików.

Krok 5

Kapustę pokrój w grubą kostkę, podlej małą ilością wody, dodaj pokrojoną cebulę. Dopraw Delikatem Knorr, podgotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Baranina z kapustą włoską. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej