Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
88 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

60 gramów

1 pęczek

1 sztuka

80 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj suche składniki: mąkę, posiekany szczypiorek, czarny pieprz, starty ser oraz sos Knorr.

Krok 2

W drugiej misce wymieszaj wodę z żółtkiem.

Krok 3

Połącz obie masy i wyrabiaj ręcznie lub robotem kuchennym na gładkie ciasto.

Krok 4

Gotowe odstaw na 20 minut w chłodne miejsce. Następnie rozwałkuj ciasto na stolnicy.

Krok 5

Powycinaj małe, okrągłe ciasteczka wielkości dużej monety.

Krok 6

Ciasteczka układaj w małych odstępach na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym. Piecz w temperaturze 170 °C przez 20 minut. Podawaj jako przekąskę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej