Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
88 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

60 gramów

1 pęczek

1 sztuka

80 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj suche składniki: mąkę, posiekany szczypiorek, czarny pieprz, starty ser oraz sos Knorr.

Krok 2

W drugiej misce wymieszaj wodę z żółtkiem.

Krok 3

Połącz obie masy i wyrabiaj ręcznie lub robotem kuchennym na gładkie ciasto.

Krok 4

Gotowe odstaw na 20 minut w chłodne miejsce. Następnie rozwałkuj ciasto na stolnicy.

Krok 5

Powycinaj małe, okrągłe ciasteczka wielkości dużej monety.

Krok 6

Ciasteczka układaj w małych odstępach na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym. Piecz w temperaturze 170 °C przez 20 minut. Podawaj jako przekąskę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej