Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
88 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

60 gramów

1 pęczek

1 sztuka

80 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj suche składniki: mąkę, posiekany szczypiorek, czarny pieprz, starty ser oraz sos Knorr.

Krok 2

W drugiej misce wymieszaj wodę z żółtkiem.

Krok 3

Połącz obie masy i wyrabiaj ręcznie lub robotem kuchennym na gładkie ciasto.

Krok 4

Gotowe odstaw na 20 minut w chłodne miejsce. Następnie rozwałkuj ciasto na stolnicy.

Krok 5

Powycinaj małe, okrągłe ciasteczka wielkości dużej monety.

Krok 6

Ciasteczka układaj w małych odstępach na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym. Piecz w temperaturze 170 °C przez 20 minut. Podawaj jako przekąskę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej