
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
60 gramów
1 pęczek
1 sztuka
80 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce wymieszaj suche składniki: mąkę, posiekany szczypiorek, czarny pieprz, starty ser oraz sos Knorr.
Krok 2
W drugiej misce wymieszaj wodę z żółtkiem.
Krok 3
Połącz obie masy i wyrabiaj ręcznie lub robotem kuchennym na gładkie ciasto.
Krok 4
Gotowe odstaw na 20 minut w chłodne miejsce. Następnie rozwałkuj ciasto na stolnicy.
Krok 5
Powycinaj małe, okrągłe ciasteczka wielkości dużej monety.
Krok 6
Ciasteczka układaj w małych odstępach na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym. Piecz w temperaturze 170 °C przez 20 minut. Podawaj jako przekąskę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej