
Składniki
2 sztuki
20 gramów
20 gramów
20 gramów
150 gramów
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
0.5 sztuki
8 sztuk
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulgur, pęczka i soczewicę gotujemy w osolonej wodzie przez 15 minut, po czym odcedzamy.
Krok 2
Mango kroimy w kostkę.
Krok 3
Migdały drobno siekamy.
Krok 4
Od papryk odcinamy wierzch z ogonkiem i oczyszczamy z gniazd nasiennych.
Krok 5
Mięso dokładnie myjemy, przelewamy wrzątkiem i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w kostkę lub paseczki i solimy. Cebulę kroimy w piórka. Kawałki kurczaka wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju i smażymy wraz z cebulą, co jakiś czas mieszając przez około 4 minuty. Dodajemy przyprawę chili z wędzoną papryką i smażymy przez kolejne 3 minuty, często mieszając aż kurczak ładnie się zarumieni. Dodajemy jeszcze ciepły mix ziaren, mango, migdały i drobno posiekaną kolendrę. Całość delikatnie mieszamy i utrzymujemy na ogniu jeszcze 1-2 minuty.
Krok 6
Gotowym farszem z patelni wypełniamy papryki, układamy na talerzach dekorujemy kolendrą i podajemy wraz z kapeluszami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej































