
Składniki
2 sztuki
20 gramów
20 gramów
20 gramów
150 gramów
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
0.5 sztuki
8 sztuk
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulgur, pęczka i soczewicę gotujemy w osolonej wodzie przez 15 minut, po czym odcedzamy.
Krok 2
Mango kroimy w kostkę.
Krok 3
Migdały drobno siekamy.
Krok 4
Od papryk odcinamy wierzch z ogonkiem i oczyszczamy z gniazd nasiennych.
Krok 5
Mięso dokładnie myjemy, przelewamy wrzątkiem i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w kostkę lub paseczki i solimy. Cebulę kroimy w piórka. Kawałki kurczaka wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju i smażymy wraz z cebulą, co jakiś czas mieszając przez około 4 minuty. Dodajemy przyprawę chili z wędzoną papryką i smażymy przez kolejne 3 minuty, często mieszając aż kurczak ładnie się zarumieni. Dodajemy jeszcze ciepły mix ziaren, mango, migdały i drobno posiekaną kolendrę. Całość delikatnie mieszamy i utrzymujemy na ogniu jeszcze 1-2 minuty.
Krok 6
Gotowym farszem z patelni wypełniamy papryki, układamy na talerzach dekorujemy kolendrą i podajemy wraz z kapeluszami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej