
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na wstępnie przygotowuję warzywa. Kroję je w paski około 3 centymetrowe i wrzucam na patelnię i podlewam rozpuszczonym we wrzątku rosołek Winiary. Warzywa duszę, aż będą miękkie.
Krok 2
Następnie biorę mięsko i daję na patelnię, gdzie wcześniej wylewam 2 łyżki oleju. Na mięso daję wyciśnięty czosnek, pieprz, paprykę słodką i ostrą oraz troszkę przyprawy grillowej. W tym czasie gotuję także kalafior, gdy już jest gotowy posypuję go pieprzem do smaku.
Krok 3
Gdy warzywa są gotowe i mięsko to gotuję wodę i zalewam kaszę kus kus. Gdy kasza napęcznieje wsypuję ją do warzyw i mieszam. Na talerz wykładam mięsko i warzywa z kaszą. I gotowe. SMACZNEGO!!!

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej