SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :)

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na wstępnie przygotowuję warzywa. Kroję je w paski około 3 centymetrowe i wrzucam na patelnię i podlewam rozpuszczonym we wrzątku rosołek Winiary. Warzywa duszę, aż będą miękkie.

Krok 2

Następnie biorę mięsko i daję na patelnię, gdzie wcześniej wylewam 2 łyżki oleju. Na mięso daję wyciśnięty czosnek, pieprz, paprykę słodką i ostrą oraz troszkę przyprawy grillowej. W tym czasie gotuję także kalafior, gdy już jest gotowy posypuję go pieprzem do smaku.

Krok 3

Gdy warzywa są gotowe i mięsko to gotuję wodę i zalewam kaszę kus kus. Gdy kasza napęcznieje wsypuję ją do warzyw i mieszam. Na talerz wykładam mięsko i warzywa z kaszą. I gotowe. SMACZNEGO!!!

It's My Little Yummy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej