SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :)

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na wstępnie przygotowuję warzywa. Kroję je w paski około 3 centymetrowe i wrzucam na patelnię i podlewam rozpuszczonym we wrzątku rosołek Winiary. Warzywa duszę, aż będą miękkie.

Krok 2

Następnie biorę mięsko i daję na patelnię, gdzie wcześniej wylewam 2 łyżki oleju. Na mięso daję wyciśnięty czosnek, pieprz, paprykę słodką i ostrą oraz troszkę przyprawy grillowej. W tym czasie gotuję także kalafior, gdy już jest gotowy posypuję go pieprzem do smaku.

Krok 3

Gdy warzywa są gotowe i mięsko to gotuję wodę i zalewam kaszę kus kus. Gdy kasza napęcznieje wsypuję ją do warzyw i mieszam. Na talerz wykładam mięsko i warzywa z kaszą. I gotowe. SMACZNEGO!!!

It's My Little Yummy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dorsz w cieście
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej