
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na wstępnie przygotowuję warzywa. Kroję je w paski około 3 centymetrowe i wrzucam na patelnię i podlewam rozpuszczonym we wrzątku rosołek Winiary. Warzywa duszę, aż będą miękkie.
Krok 2
Następnie biorę mięsko i daję na patelnię, gdzie wcześniej wylewam 2 łyżki oleju. Na mięso daję wyciśnięty czosnek, pieprz, paprykę słodką i ostrą oraz troszkę przyprawy grillowej. W tym czasie gotuję także kalafior, gdy już jest gotowy posypuję go pieprzem do smaku.
Krok 3
Gdy warzywa są gotowe i mięsko to gotuję wodę i zalewam kaszę kus kus. Gdy kasza napęcznieje wsypuję ją do warzyw i mieszam. Na talerz wykładam mięsko i warzywa z kaszą. I gotowe. SMACZNEGO!!!

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej