
Składniki
2 szczypty
6 łyżek
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
500 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z piersi kurczaka umyj. Z jednej strony oprusz przyprawa do kurczaka Knorr. Cebule pokrój w piórka, papryczke jalapeno w drobna kostkę. Filet ułóż w żaroodpornym naczyniu przyprawioną stroną w dół.
Krok 2
Posyp kostka czosnkową, cebulą i papryczką. Polej mlekiem kokosowym. Włóż do nagrzanego piekarnika na 10- 12 minut
Krok 3
Kiedy mleko kokosowe zredukuje swoją obiętość, kurczaka wyjmij z piekarnika i posyp 1/2 paczki Chruperów. Zapiekaj jeszcze 8- 10 minut
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej