Zaskakujące Chrupery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zaskakujące Chrupery

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

6 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z piersi kurczaka umyj. Z jednej strony oprusz przyprawa do kurczaka Knorr. Cebule pokrój w piórka, papryczke jalapeno w drobna kostkę. Filet ułóż w żaroodpornym naczyniu przyprawioną stroną w dół.

Krok 2

Posyp kostka czosnkową, cebulą i papryczką. Polej mlekiem kokosowym. Włóż do nagrzanego piekarnika na 10- 12 minut

Krok 3

Kiedy mleko kokosowe zredukuje swoją obiętość, kurczaka wyjmij z piekarnika i posyp 1/2 paczki Chruperów. Zapiekaj jeszcze 8- 10 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zaskakujące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zaskakujące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zaskakujące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zaskakujące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zaskakujące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zaskakujące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zaskakujące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zaskakujące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Calzone z kurczakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej