Zaskakujące Chrupery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zaskakujące Chrupery

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

6 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z piersi kurczaka umyj. Z jednej strony oprusz przyprawa do kurczaka Knorr. Cebule pokrój w piórka, papryczke jalapeno w drobna kostkę. Filet ułóż w żaroodpornym naczyniu przyprawioną stroną w dół.

Krok 2

Posyp kostka czosnkową, cebulą i papryczką. Polej mlekiem kokosowym. Włóż do nagrzanego piekarnika na 10- 12 minut

Krok 3

Kiedy mleko kokosowe zredukuje swoją obiętość, kurczaka wyjmij z piekarnika i posyp 1/2 paczki Chruperów. Zapiekaj jeszcze 8- 10 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zaskakujące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zaskakujące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zaskakujące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zaskakujące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zaskakujące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zaskakujące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zaskakujące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zaskakujące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej