Zaskakujące Chrupery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zaskakujące Chrupery

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

6 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z piersi kurczaka umyj. Z jednej strony oprusz przyprawa do kurczaka Knorr. Cebule pokrój w piórka, papryczke jalapeno w drobna kostkę. Filet ułóż w żaroodpornym naczyniu przyprawioną stroną w dół.

Krok 2

Posyp kostka czosnkową, cebulą i papryczką. Polej mlekiem kokosowym. Włóż do nagrzanego piekarnika na 10- 12 minut

Krok 3

Kiedy mleko kokosowe zredukuje swoją obiętość, kurczaka wyjmij z piekarnika i posyp 1/2 paczki Chruperów. Zapiekaj jeszcze 8- 10 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zaskakujące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zaskakujące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zaskakujące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zaskakujące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zaskakujące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zaskakujące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zaskakujące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zaskakujące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej