
Składniki
500 gramów
null
1 sztuka
2 plastry
1 pęczek
null
1 pęczek
null
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
125 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę włoska posiekaj. Szalotkę i zioła również drobno posiekaj.
Krok 2
Ugotuj obrane ziemniaki, rozgnieć i pozostaw do ostudzenia.
Krok 3
Rozgrzej oliwę na patelni i usmaż boczek. Osusz boczek.
Krok 4
Dodaj 1 łyżkę oliwy by zarumienić szalotkę ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku.
Krok 5
Wymieszaj ziemniaki z boczkiem, żółtkiem, ziołami i szalotką. Dodaj do smaku pieprzem i solą. Pozostaw do ostudzenia.
Krok 6
Następnie uformuj 4 placki z ziemniaczanej masy. Obtocz je w mące i smaż w oby stron na rozgrzanej patelni z oliwą do momentu kiedy uzyskają kolor złocisty.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej