
Składniki
ciasto:
500 mililitrów
sos do pizzy:
30 mililitrów
50 mililitrów
500 gramów
3 łyżki
1 sztuka
20 gramów
1 łyżeczka
25 gramów
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 kilogram
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
8 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.
Krok 2
Pieczarki dokładnie oczyść, opłucz, posiekaj. Cebule obierz, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju - zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki i składniki na sos pomidorowy z dodatkiem Knorr mini kostka czosnek. Smaż razem kilka minut aż pieczarki zmiękną trochę i odparuje nadmiar wody. Przestudź.
Krok 3
Do podsmażonych grzybów dodaj ser, wymieszaj. Ciasto podziel na 2 części. Każdą rozwałkuj na koło średnicy ok. 20 cm. Na każdy placek wyłóż po połowie masy grzybowej - tak na połowę koła. Złóż koło przykrywając nadzienie drugą połową koła z ciasta. Dociśnij brzegi i zlep je zawijając lekko. Nadmiar ciasta odetnij i uformuj z niego ozdoby.
Krok 4
Ozdoby z resztek ciasta ułóż na wierzchu calzone. Wierzch pierogów posmaruj żółtkiem rozmieszanym z mlekiem. Ułóż pierogi na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piecz ok. 30 minut - calzone powinny być ładnie zrumienione. Podawaj lekko przestudzone.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej