Tajska wołowina z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajska wołowina z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

144 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

232 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

302 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżka

250 mililitrów

1 łyżka

2 sztuki

500 gramów

0.5 pęczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę pokrojoną w paski podsmaż na bardzo dobrze rozgrzanej patelni lub w woku, aż będzie rumiana.

Krok 2

Wlej mleko kokosowe, wyciśnięty sok z cytryn i dodaj Bulionetkę wołową Knorr.

Krok 3

Dodaj również zieloną pastę curry, cukier oraz mieszankę warzywną. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj kilka minut.

Krok 4

Na końcu dopraw potrawę posiekaną świeżą kolendrą. Podawaj z makaronem ryżowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajska wołowina z curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajska wołowina z curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajska wołowina z curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajska wołowina z curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajska wołowina z curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajska wołowina z curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajska wołowina z curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajska wołowina z curry  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Proste sajgonki
czas przygotowania
44 min.
stopień trudności

średnie

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej