Tajska wołowina z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajska wołowina z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

149 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

243 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

325 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżka

250 mililitrów

1 łyżka

2 sztuki

500 gramów

0.5 pęczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę pokrojoną w paski podsmaż na bardzo dobrze rozgrzanej patelni lub w woku, aż będzie rumiana.

Krok 2

Wlej mleko kokosowe, wyciśnięty sok z cytryn i dodaj Bulionetkę wołową Knorr.

Krok 3

Dodaj również zieloną pastę curry, cukier oraz mieszankę warzywną. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj kilka minut.

Krok 4

Na końcu dopraw potrawę posiekaną świeżą kolendrą. Podawaj z makaronem ryżowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajska wołowina z curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajska wołowina z curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajska wołowina z curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajska wołowina z curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajska wołowina z curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajska wołowina z curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajska wołowina z curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajska wołowina z curry  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Fasolka w sosie pomidorowym
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej