
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 łyżka
250 mililitrów
1 łyżka
2 sztuki
500 gramów
0.5 pęczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę pokrojoną w paski podsmaż na bardzo dobrze rozgrzanej patelni lub w woku, aż będzie rumiana.
Krok 2
Wlej mleko kokosowe, wyciśnięty sok z cytryn i dodaj Bulionetkę wołową Knorr.
Krok 3
Dodaj również zieloną pastę curry, cukier oraz mieszankę warzywną. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj kilka minut.
Krok 4
Na końcu dopraw potrawę posiekaną świeżą kolendrą. Podawaj z makaronem ryżowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































