Zielone curry z wołowiną - tajskie: w sosie: przepis | Przepisy.pl pixel

Tajska wołowina z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
153 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

257 osób wydrukowało

Pobierz pdf

346 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżka

250 mililitrów

1 łyżka

2 sztuki

500 gramów

0.5 pęczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę pokrojoną w paski podsmaż na bardzo dobrze rozgrzanej patelni lub w woku, aż będzie rumiana.

Krok 2

Wlej mleko kokosowe, wyciśnięty sok z cytryn i dodaj Bulionetkę wołową Knorr.

Krok 3

Dodaj również zieloną pastę curry, cukier oraz mieszankę warzywną. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj kilka minut.

Krok 4

Na końcu dopraw potrawę posiekaną świeżą kolendrą. Podawaj z makaronem ryżowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajska wołowina z curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajska wołowina z curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajska wołowina z curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajska wołowina z curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajska wołowina z curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajska wołowina z curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajska wołowina z curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajska wołowina z curry  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Burrito z kurczakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej