
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 łyżka
250 mililitrów
1 łyżka
2 sztuki
500 gramów
0.5 pęczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę pokrojoną w paski podsmaż na bardzo dobrze rozgrzanej patelni lub w woku, aż będzie rumiana.
Krok 2
Wlej mleko kokosowe, wyciśnięty sok z cytryn i dodaj Bulionetkę wołową Knorr.
Krok 3
Dodaj również zieloną pastę curry, cukier oraz mieszankę warzywną. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj kilka minut.
Krok 4
Na końcu dopraw potrawę posiekaną świeżą kolendrą. Podawaj z makaronem ryżowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej