Kurczak nadziewany pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kurczak nadziewany pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

300 gramów

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka opłucz, natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę, oprósz solą i pieprzem i odstaw w chłodne miejsce.

Krok 2

Pieczarki osącz i opłucz.

Krok 3

Do środka kurczaka włóż połowę pieczarek, masło i natkę, zepnij go wykałaczkami.

Krok 4

Ułóż w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i piecz w piekarniku około 50 minut w temp. 180 stopni. Co jakiś czas polewaj kurczaka sosem z pieczenia.

Krok 5

W połowie pieczenia obłóż kurczaka pozostałymi pieczarkami i posyp tymiankiem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak nadziewany pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak nadziewany pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak nadziewany pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak nadziewany pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak nadziewany pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak nadziewany pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak nadziewany pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej