PRZEPISY.PL

Kurczak nadziewany pieczarkami

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • olej1 łyżka
  • pieczarki300 g
  • tymianek1 pęczek
  • sól i pieprz do smaku
  • ząbki czosnku2 szt
  • masło3 łyżki
  • natka pietruszki1 pęczek
  • kurczak1 szt
    • Krok 1

      Kurczaka opłucz, natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę, oprósz solą i pieprzem i odstaw w chłodne miejsce.
    • Krok 2

      Pieczarki osącz i opłucz.
    • Krok 3

      Do środka kurczaka włóż połowę pieczarek, masło i natkę, zepnij go wykałaczkami.
    • Krok 4

      Ułóż w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i piecz w piekarniku około 50 minut w temp. 180 stopni. Co jakiś czas polewaj kurczaka sosem z pieczenia.
    • Krok 5

      W połowie pieczenia obłóż kurczaka pozostałymi pieczarkami i posyp tymiankiem.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    924
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    32
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    6
    Łatwe
    83
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    440
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe