Kurczak nadziewany pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak nadziewany pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

300 gramów

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka opłucz, natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę, oprósz solą i pieprzem i odstaw w chłodne miejsce.

Krok 2

Pieczarki osącz i opłucz.

Krok 3

Do środka kurczaka włóż połowę pieczarek, masło i natkę, zepnij go wykałaczkami.

Krok 4

Ułóż w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i piecz w piekarniku około 50 minut w temp. 180 stopni. Co jakiś czas polewaj kurczaka sosem z pieczenia.

Krok 5

W połowie pieczenia obłóż kurczaka pozostałymi pieczarkami i posyp tymiankiem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak nadziewany pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak nadziewany pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak nadziewany pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak nadziewany pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak nadziewany pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak nadziewany pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak nadziewany pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak nadziewany pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
15 osób ogląda przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej